Паводки Приірпіння – чому вулиці й будинки щороку затоплює?

0

Мешканці Приірпіння скаржаться в соцмережі facebook на затоплення вулиць талою та дощовою водою. Вода стоїть в Бучі, Гостомелі, Ірпені, Коцюбинському.

“Зруйнована меліоративна система, відсутність ливневої каналіції, по селищу засипані й зруйновані всі ливневі канали, хаонична забудова (плавні, руйнування каналів), накриття та бетонування великих ділянок землі (7 га складів) щорічно призводять до паводків у Гостомелі. У людей затоплює не лише проходи до будинків, а й гаражі, підвали, погреби”, – розповідає про ситуацію в селищі депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“По хорошому, треба не плитку класти й списувати мільйони гривень на ремонти доріг та будівництво садочків, а скласти чіткий план відновлення та реставрації ливневих каналів”, – додає депутат.

Марчук оприлюднив відео вулиці Ювілейної в Гостомелі, на яку стрімко стікає вода з сусідніх вулиць.

Вулиця Рекунова в Гостомелі, яка веде до школи № 13, також залита водою. Про це написав на своїй сторінці у соцмережі мешканець селища Олексій Табачук.

Рятувальники періодично відкачують воду з цієї вулиці, але ефект недовготривалий.

У Бучі також рятувальники відкачують воду. Проте переливають її з однієї вулиці на іншу. Величезна калюжа на переході між вул. Нове Шосе та Польовою традиційна в місті.

Бучанці скаржаться, що не можуть пройти з дітьми до садочку “Пролісок” в Лісовій Бучі через величезні калюжі.

Через величезні калюжі користувачі соцмережі поширюють фото величезних калюж з хештегом БУЧАВЕНЕЦІЯ.

У будинках ЖК “Фортуна”, збудованих в поймі річки Буча, через вади в проектуванні затопило дах. Воду з дахів відкачують і зливають донизу.

Річка Буча розлилася впритул до ірпінських новобудов.

Ірпінці пишуть, що хотіли б побачити як ріка Ірпінь розливається на всю пойму, де влада міста планує висотну забудову.

Нагадаємо, кілька років тому в Гостомелі через порушення під час будівництва складів селищного голови Юрія Прилипка затопило кладовище. Вода з трупним трунком залила погреби та городи мешканців селища.

Фото на кавер – Thebuchaciti

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539