Поліція відкрила провадження за фактом руйнування ДОТу в Горенці

0

Києво-Святошенське відділення поліції відкрило кілька кримінальних проваджень за фактом знищення історичної пам’ятки Другої світової війни – ДОТу. Про це повідомляє прес-служба поліції Київської області.

Мешканці Горенки відстоюють збереження та цілісність ДОТу вже не вперше.

“Так, на виконання ухвали суду на проведення огляду приватної земельної ділянки, де розташований зруйнований бетонний об’єкт, прийшли працівники Києво-Святошинського відділу поліції, пойняті спільно з представниками комісії з культурної спадщини. Однак група невідомий осіб почала блокувати роботу слідчих”, – повідомляють у поліції.

Під час виконання службових обов’язків начальник Києво-Святошинського відділу поліції Валерій Євтушенко отримав тілесні ушкодження.

Працівники поліції доставили до відділку п’ятьох активних учасників протистояння. Після того, як поліцейські встановили їхні особи та відібрали пояснення, правопорушників відпустили.

В поліції повідомляють, що техніка, яка знаходилась на території земельної ділянки і зруйнувала ДОТ – вилучена. Наразі поліцейські звернулись до суду з клопотанням про накладення на неї арешту.

Там працювали два трактори. Місцеві скаржаться на бездіяльність правоохоронців.

“Підготовлено клопотання про накладення арешту на земельну ділянку із забороною користування та розпорядження нею. За даними фактами відкрито два кримінальних провадження за ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

“Під час проведення досудового розслідування буде встановлено законність виділення цієї земельної ділянки у приватну власність. Також буде встановлено, чи має історично-культурну цінність бетонна споруда часів Другої світової війни”, – додають у поліції.

Нагадаємо, земельна ділянка, на який знаходиться ДОТ, перебувала у власності КСП “Бучанського”. Внаслідок рейдерських дій ВВ “Брік траст” вона опинилася у власності рейдерів, які її продали забудовнику В’ячеславу Сатовському.

Окрім ДОТу, у власності Сатовського опинилася земля під будинком, де мешкають люди та сараями.

Фото на кавер – стопкадр ІА “Погляд”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539