Мін’юст розгляне скаргу Матюшиної наступного тижня

0

Народна депутатка Ольга Червакова вимагає скасувати запис в реєстрі, яким незаконно проголосили селищним головою Коцюбинського депутата Миколу Єременка. Про це вона заявила в парламенті під час години запитань до уряду 16 березня:

“Я буду говорити про вічне, тобто про бардак в Коцюбинському. Минулого тижня там самопроголосився головою якійсь незрозумілий чоловік. Не було сесії, її не скликала селищна голова, не було двох третин. Тим неменше Міністерство юстиції, точніше Ірпінський реєстратор, з незрозумілих причин вніс у реєстр якусь незрозумілу самопроголошену особу. Ми весь тиждень зверталися до вас, до Міністра, до заступників: “скасуйте цю незаконну реєстраційну дію”.  Щоб ви знали, коцюбинці вже готують намети щоб жити  під Міністерством юстиції, бо це вже бардак. В них в селищі скоро вже бродячих собак будуть самопроголошувати селищним головою, а Міністерство юстиції буде говорити, що воно нічого не може вдіяти, що це все децентралізація і дерегуляція”.

 

Депутатка звернулася також до Прем’єра щоб той взяв на особистий контроль це питання так як він дуже опікується питаннями децентралізації країни..

“Володимир Борисович, я дуже вітаю реформу децентралізації, я знаю, що Ви її підтримуєте, але я прошу Вас ззяти це питання на контроль. В Коцюбинському питання децентралізації стало пеклом для порядної людини, особливо в умовах непрацюючих правоохоронних органів і в умовах, коли так діє Міністерство юстиції. Я прошу Вас дуже врегулювати це питання, наведіть, будь ласка, порядок. Я дуже на це сподіваюся і на це сподівається населення двадцятитисячного населеного пункту”, – додає вона.

Заступниця міністра юстиції Наталя Севастьянова одразу ж надала відповідь, що питання має бути вирішено протягом наступного тижня:

 

 

“Коли вчиняється якась незаконня реєстраційня дія, комісія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства. Дійсно з цього питання до нас надійшла вже скарга, на наступному тижні буде рийнято рішення про її допуск або недопуск до розгляду і після цього вона буде розглянута по суті і, я впевнена, що якщо було порушення, то комісія скасує цю реєстраційну дію”.

Нагадаємо, 7 березня в Ірпені Миколу Єременка внесли в реєстр, як керінвика Коцюбинської селищної ради. За законом, сесії може призначати виключно селищна голова і лише в разі відмови голови скликати сесійне засідання, депутати отримують право його скликати самостійно.

Селищна голова 3 березня призначила сесійне засідання на 30 березня. Не дочекавшись сесії, депутати організували незаконний переворот.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539