У Гостомельській школі № 15 діти вчилися писанкарству

0

У Гостомельській школі № 15 пройшов майстер-клас з розпису писанок. Організували його гостомельські активісти та депутат Гостомельської ради Юрій Марчук на прохання дирекції школи.

Ідея заходу виникла після того як дітям школи № 15 подарували канцелярію. Тоді вчителі попросили частіше звертати увагу на їхній навчальний заклад.

Провели майстер-клас та навчили діток розписувати писанки художниці Роксолана та Надія Фурлет та Ольга Продан.

Більше двох годин учні школи чаклували над свічками й створювали оригінальні обереги.

“Сьогодні були приємно здивовані запрошенням провести майстер-клас із писанкарства у одній із Гостомельських шкіл. Збирались надихати, навчати і ділитись, натомість отримали те саме в подвійному об’ємі від дітвори! Дуже вдячні діточкам за такий сумлінний і натхненний підхід до роботи!! Результат був чарівним!!”, – ділиться враженнями Роксолана Фурлет, яка проводить подібні заходи в Бучі.

Художниця була вражена разючою відмінністю зовнішнім обшарпаним станом школи й внутрішньою затишною атмосферою.

Вчителі школи, яку ще не так давно забудовники намагалися закрити нібито через аварійний стан, також приєдналися до процесу створення писанки.

Кожна писанка вийшла неповторною, діти з задоволенням їх демонстрували.

Дехто встиг розписати за дві години дві писанки. Діти не приховували емоцій.

Діти обіцяли продовжити творити вдома, тому батьки, які прийшли їх забирати після школи, одразу почали розпитувати в майстринь, де можна придбати писачки і як підготувати яйця та фарбу.

Після  творчої роботи організатори пригостили учасників піцою.

“Мені пощастило сьогодні взяти участь у майстер-класі з писанкарства. Давно хотіла навчитися розпису Великоднього яйця. І от сьогодні здійснилося моє бажання. Тепер я знаю, що мені потрібно придбати, аби продовжити тренування з такого таїнства вже вдома. Дякую за таку чудову можливість Команді однодумців та дружньому колективу майстринь. Атмосфера була чудова”, – розповідає про свої враження активістка Олена Герасименко, яка перед Новим роком проводила майстер-клас з виготовлення новорічних віночків та прикрас.

“Діти старанно чаклували над виробом, за допомогою писачка з воском та свічки. Цікавою була черговість фарбування. Уважні та відповідальні вчителі, радо допомагали школярам втілювати задумане. Впевнена, діткам сподобався результат!”, – додає Герасименко.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539