Карплюк купив Стелу в ФОПа, зареєстрованого в садочку

0

Стела Творчого Духу, яку виконком раптово вирішив поставити замість головної живої ялинки Ірпеня на площі біля Еко маркету, коштуватиме платникам податків 1 млн 497 тисяч 534 гривні і 41 копійку.

Ірпінський міський голова Володимир Карплюк 28 березня підписав угоду з ФОП Озеровський Михайло на роботи з будівництва пам’ятника. Це сталося попри запевнення головного архітектора міста Михайла Сапона про те, що проект реконструкції площі буде винесено на громадське обговорення з урахуванням думки громадськості міста. Адже, як відомо, ірпінці просять не нищити дві легендарні ялини, що їх у 70-х роках садили пожежники, які працювали на Чорнобильській АЕС.

У системі “Прозорро”  є копія договору зі строками виконання робіт травень-червень 2018 року. Як ми і прогнозували раніше, у зведений кошторисний розрахунок вартості об’єкта будівництва входить лише авторський нагляд та будівництво стели без вказаних параметрів колони.

Тобто не ясно навіть, чи включає вказана сума в себе скульптуру жінки з вінком, що має стояти згори колони, як це було показано в проекті, оприлюдненому мером через фейсбук кількома тижнями раніше.

Вартість підписаного договору всього на 2 тисячі гривень менша від порогу для робіт у 1,5 млн грн., після якого влада Ірпеня мала би проводити відкриті торги зі щонайменше двома учасниками. Таке зменшення дозволило укласти угоду з непрозоро обраним підрядником, що відзначає сайт “Наші гроші”

“Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів з ринковими на предмет можливого завищення”, – додають експерти з закупівель.

Гарантійний строк по цій стелі становить лише три роки. З відкритих джерел відомо, що 70-річний Михайло Озеровський зареєстрований як фізична-особа підприємець на території Ірпінської міської ради. Його ФОП має адресу вул. Чкалова, 19 у селищі Ворзель, де одночасно розташований дитячий садочок “Берізка”.

Як стало відомо пізніше, будинок Озеровського у Ворзелі має ту ж саму адресу, що й садочок “Берізка”.

Це третій тендер, виграний Михайлом Озеровським в Ірпені за останні чотири місяці. У грудні 2017 року КП “Ірпіньзеленбуд” так само без торгів замовило цьому підряднику декоративну колону “Чорнильниця” зі штучного піщанику за 199 тис грн. і пластикову фігуру “Ельф” за 173 тис грн, які в підсумку виявилися однією скульптурою.

Фото цієї композиції зроблене ще у вересні 2017 року.

Тобто у грудні-2017 “Ірпіньзеленбуд” оголосив тендер на одну скульптуру, яка фактично вже стояла в місті з вересня, поділивши суму в 372 тис. грн. на дві допорогові закупівлі – Ельфа та Чорнильницю. Знову ж таки, щоб віддати замовлення в потрібні руки.

Згідно з даними Youcontrol, ці Ельф та Чорнильниця стали єдиною державною закупівлею у ФОП Озеровський Михайло з 2004 року.  

Пан Озеровський також відомий як контактна особа ПП “Біле каміння України”, інформація про яке у держреєстрі відсутня. А за адресою по вул. Чкалова, 19 у Ворзелі також розташоване  ФОП Озеровська Раїса Петрівна, у якого в 2016 році Ірпінська міськрада без торгів замовляла будівництво вуличних ліхтарів по вул. Шевченка – на майже 1,13 мільйона гривень.

Враховуючи те, як Ельфа та Чорнильницю поділили на дві закупівлі, не виключено, що аналогічно вчинять зі Стелою Творчого Духу та Жінкою з вінком.

Також уже очевидно, що обкладати стелу плиткою, рубати ялини, розбивати газон та висаджувати 42 намальованих на мерській картинці дерева буде інший підрядник, бо жодна з цих робіт не входить до кошторису підписаного нині договору.

Як відомо, раніше в Ірпені заключали договори з ФОПом, зареєстрованим на небіжчика.

 

Авторка: Михайлина Скорик, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539