Пікет Порошенка: під Києвом знову дерибанять заповідний Біличанський ліс

0

Активісти селища Коцюбинське організовують пікет під Адміністрацією Президента. Вони вимагають захистити Біличанський ліс від знищення. Захід відбудеться 2 квітня о 9 годині.

Така необхідність виникла після псевдосесії Коцюбинської ради 30 березня, на якій головував самопроголошений голова Микола Єременко.

“У Коцюбинському дерибанники Біличанського лісу зробили переворот і внесли в реєстр самопроголошеного голову – алкозалежного депутата і живодера Миколу Єременка. Обрана Громадою голова Ольга Матюшина (БПП) 2,5 роки не давала дерибанити Біличанський ліс депутатам “Нових облич” (партія мера Ірпеня). Після перевороту депутати одразу ж роздали перші ділянки в лісі, який має статус Нацпарку”, – пишуть організатори заходу.

“Цей статус ліс отримав після Революції гідності завдяки президентському указу. Правоохоронна система бездіє. Партійці БПП на обласному рівні домовляються з дерибанниками партії мера Ірпеня, якому вручила прокуратура підозри і тепер справи завмерли. За 3 тижні після перевороту нема жодної виїмки в захопленій самопроголошеною владою адмінбудівлі. Понад 10 років ми боролися за збереження Біличанського лісу не для того, щоб, знову ходити десятками років по судах і відсуджувати ділянки на користь держави. Президент – Гарант Конституції. Ми вимагаємо зустрічі в Адміністрації Президента. Ми хочемо почути від Гаранта Конституції, чому в державі можна плюнути на президентський указ, чому в державі не працює правоохоронна система і чому обрану громадою владу можуть безкарно скидати заколотники просто під Києвом”, – вимагають коцюбинці.

Нагадаємо, 7 березня Микола Єременко став самопроглошеним головою Коцюбинської селищної ради. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії.

Мінюст зволікає з розглядом скарги селищної голови Ольги Матюшиної на дії Ірпінського реєстратора. Активісти та зоохахисники пікетували відомство 27 березня і вимагають якнайшвидше розглянути це питання. Зоозахисники нарікають на те, що хоч Єременко публічно визнав, що труїв собак, правоохоронні органи бездіють і не притягають правоворушника до відповідальності.

Тим часом робота ради заблокована вже три тижні. Працівники ради бояться виходити на роботу, оскільки вважають, що алкозалежний депутат Микола Єременко, якого зняли напідпитку на відео після стрілянини з травмата по людях, може становити них небезпеку.

Прокуратура порушила кримінальні справи через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539