Сесія в Ірпені: 9 млн грн. – підприємствам, 16 млн грн. Гостомелю

0

Засідання сесії Ірпінської ради відбулося 29 березня у четвер. В проекті порядку денного сесії за три дні до засідання нараховувалося 123 питання. Але за 10 хвилин до початку сесії  роздали новий проект, у якому значилось вже аж 136 пунктів.

На моє запитання чиїми молитвами за ніч вродилося ще 13 проблем, секретарка ради Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька, яка відповідає за підготовку сесії, пояснити не захотіла.

Вже вкотре внесли чергові зміни в структуру виконавчих органів. Проголосували за 2-х радників міського голови, 5-х заступників, 30-х начальників відділів і управлінь. Таким чином, у штаті виконавчих органів та раді міста трудяться аж 106 осіб та ще 90 в самостійних відділах та управліннях. Для порівняння: три роки тому з тією ж роботою справлялося усього 73 особи.

Без будь-якого обговорення проголосували і за внесення змін до міського бюджету на 2018 рік. Проект і цього  рішення роздали перед засіданням, хоча питання надважливе і кошти, які там фігурують, чималенькі.

З 9 млн грн., виділених на фінансування підприємств міськради, найбільше потрапило до КП “Ірпіньводоканал” – 6,5 млн грн. В основному, ці кошти передбачили на ремонт зовнішньої водопровідної мережі.

Збільшили видатки управлінню освіти та науки на 3,3 млн грн. Із них 1,1 млн грн. на ремонт їдальні школи №2, де діти обідали в рукавицях через проблеми з опаленням. 2,2 млн грн. виділили на ремонт зовнішнього освітлення та огорожі школи №13 в Гостомелі.

До того ж, селище Гостомель отримало “подарунок” з ірпінського міського бюджету 16 млн. грн. Подейкують, що така щедрість не просто так, а для того, щоб тамтешніх правителів на “сторону” не тягнуло. Тобто, з-під юрисдикції Ірпеня (читай Карплюка і “Нових облич”).

Як відомо, на сесії в Гостомелі депутат Максим Плешко обіцяв виділити на ремонт шкіл та садочків селища 19 млн грн. З обіцяних коштів 3 млн грн. десь загубилися.

Порахували і втрати. З 13 комунальних підприємств Ірпінської міської ради 4 не виконали плану по доходах за 2017 рік.

Це УЖКГ “Ірпінь”, Ірпіньське  земельно-кадастрове бюро, Комунальне виробниче підприємство громадського харчування та служба захисту та лікування тварин.

Спільними зусиллями вони нанесли збитків ірпінській громаді без малого на 8 млн грн. Та їхнім керівникам за це навіть пальцем не покивали! Мало того, при внесенні змін до “Програми розвитку інформаційних та комунікаційних технологій” на 2018 рік, КП “Ірпінькомунікаціясервіс” з міського бюджету виділено 5 млн. 990 тис.грн.

Для довідки – трудяться там в поті чола аж 4 працівники! Чим займаються – мало кому зрозуміло, але мають за те, в середньому, по 11083,33 грн. платні щомісячно. Знову ж таки, злі язики подейкують, що так Карплюк, традиційно за рахунок громади, працевлаштував одну потрібну йому особу.

Майже одноголосно пройшли улюблені питання “Нових облич” – зміни цільового призначення земельних ділянок з будівництва індивідуального житлового будинку на будівництво багатоквартирних будинків в м.Ірпінь по вул. Лісовій 6-а , 6-в, 6-м та 4-є. Всі ділянки по 900-1000 м2.

А за адресою вул. Лісова 6-б змінено цільове призначення аж трьох земельних ділянок – 600 м2, 820 м2 та 1000 м2.

А тепер УВАГА!!! За вказаною адресою вул. Лісова 6-а, 6-б, 6-в, 6-м уже височіє 10-ти поверховий будинок, а дозвіл на його будівництво № кс 08315231064, згідно з вивіскою, видано ще 19 серпня 2015 року, а за адресою вул.

 

Лісова 4-є в п’ятиповерхівці вже три роки і там вже проживають новосели.

Окрім цього, змінено цільове призначення ще більше десяти земельних ділянок взагалі без зазначення адрес! Далі надали дозвіл ТОВ “Кигичівське” на розміщення трьох тимчасових споруд – торгових павільйонів. Звісно, і торгові павільйони потрібні  місту, але один із них будується по вул. Центральній, поруч з магазином “Гермес” ще з осені 2017! Тобто, впорядкувати документи вирішили заднім числом.

При зарахуванні 3 млн грн. пайової участі забудовникам не забули згадати (через два роки після відкриття) і парк “Центральний” – ще 172 177 грн. за встановлення огорожі.

Депутати “свободівці” традиційно голосували проти зміни цільового призначення земельних ділянок та багатоповерхової забудови, проти узаконення та затвердження  бездозвільних об’єктів та зарахування пайового внеску різними сумнівними роботами.

При голосуванні за поспіхом включені в порядок денний ухвал, з’ясувалось, що ряд обранців від “Нових облич” мають у них конфлікт інтересів і це їхні “шкурні” питання, які за ніч з’явились в порядку денному.

Остання сесія  ще раз підтвердила незаконність зведення страхітливих 20-ти поверхівок поблизу “Водоканалу”. По-народному – в районі собачника. Про що неодноразово наголошували депутати від ВО “Свобода”. Лише зараз, коли сірі вежі з ексклюзивною панорамою на цвинтар вже побудовано, заднім числом, добродійці Розпотнюк затвердили проекти землеустрою по вул. Університетській 1-г, 1-д, 1-е , 1-о, 1-п, змінивши цільове призначення із індивідуального садівництва на будівництво житлових будинків, а наступним голосуванням на будівництво багатоквартирних будинків.

Нагадаємо, що в районі собачника було виділено на підставних осіб 13 земельних ділянок по 0,10 га під індивідуальне житлове будівництво та по 0,30-0,40 га для ведення особистого селянського господарства кожному.

В подальшому, щасливі власники земельних наділів загальною площею 7,5 га, від імені яких діяв Олександр Євстифеєв, продали їх ТОВ “Ольвія Консалтинг Груп” без зміни цільового призначення.

Директор товариства Пєшая М. В. звернулася з клопотанням, в якому попросила виступити замовником розробки детального плану забудови Ірпінську міську раду, вказуючи, що має намір забудувати аж 16 га. Ірпінська міська рада ухвалила рішення №3331-45 і надала дозвіл на виготовлення детального плану.

Прокуратура Ірпеня внесла Подання про порушення земельного та містобудівного законодавств і вимагала скасування незаконного рішення.

У 2014 році навіть були намагання узаконити цей дерибан через громадські слухання, але не вдалося. Громада рішуче проголосувала проти чергової афери.

Та вже через місяць після пришестя в  Ірпінь Володимира Карплюка з “Новими обличчями”, було затверджено матеріали забудови кварталу площею 13 га. І вкрадено у держави 5,5 га лісу.  На сьогоднішній день на цій земельній ділянці ведеться садівництво, тільки доларове – там зведено масив 20-ти поверхівок. Якщо це не корупція у первозданному вигляді, то Карплюк тоді мати Тереза!

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539