Прилипко зливає Гостомельську ОТГ на користь Ірпеня?

0

На сесії Гостомельської ради депутати проголосували за нового члена виконкому.

Ним стала заступниця мера Ірпеня Володимира Карплюка Лідія Михальченко.

Відповідну пропозицію про призначення Михальченко членом виконкому до Гостомельської ради надіслав листом Карплюк.

Гостомельській голова Юрій Прилипко пропозицію підтримав і виніс питання на голосування.

За це питання проголосували 18 депутатів з 20-ти присутніх. Свій голос за Михальченко віддав і Прилипко.

Не підтримали ірпінського зама у гостомельському виконкомі депутати Юрій Марчук та Анатолій Туровський.

Михальченко приїхала до Гостомеля не сама, а в супроводі депутата від “Нових облич” Максима Плешко. Він розповів про 19 млн грн., які Ірпінь планує виділити на ремонт закладів освіти та медицини в Гостомелі.

Проте, для того, щоб кошти були засвоєні та використані за призначенням, депутатів змусили проголосувати за закріплення землі за закладами освіти, тобто передати у постійне користування відділу освіти Ірпінської міської ради.

Про свій візит до селища Плешко написав на своїй сторінці у соцмережі.

Питання про фактичну передачу землі під садочками та школами Ірпеню обурило мешканців селища.

Такі хвилювання не безпідставні, адже відомо, що територія колишньої поліклініки та тубдиспансеру в Гостомелі, яка була закріплена за медичними закладами з керівництвом в Ірпені, зараз активно забудовується багатоповерховими житловими комплексами.

Окрім того, на сесії Ірпінської ради 25 січня було прийняте рішення про недопущення створення Гостомельської Об’єднаної Територіальної Громади з центром у Гостомелі, яке підтримав і Плешко.

Лише троє депутатів не підтримали рішення про передачу землі Ірпеню – Юрій Марчук, Анатолій Туровський та Сергій Скрябін.

Ірпінські активісти дивуються, чому суму на ремонт інфраструктурних об’єктів депутати Ірпінської ради озвучили, а про витрати, які заплановані на школи та садочки Ірпеня, мовчать, хоча їх про це запитують через запити.

“Ірпінська міська рада запланувала виділити 19 млн грн на капітальну реконструкцію садочків, шкіл та інших інфраструктурних об’єктів Гостомеля. А от сума капітальних видатків на школи Ірпеня в 2018 році наразі не озвучена публічно. Хоча батьків ця цифра не просто цікавить, а навіть запити шлють, щоб оприлюднили плани по кожній з 6 шкіл Ірпеня. Але мовчать, як партизани”, – пише Михайлина Скорик в одному з ірпінських пабліків.

Депутат Гостомельської ради Юрій Марчук каже, що в нього виникло двояке відчуття при розгляді цього питання:

“З одного боку нібито добре, що про нас нарешті згадав наш “старший брат Ірпінь” і вирішив профінансувати ремонт та будівництво соціальних об’єктів. На сесії нам пояснили, що без закріплення землі за будівлями будівництво, наприклад, стадіону біля школи № 14, буде неможливе. З іншого боку, ми чудово розуміємо, чому про нас раптом згадали. Гостомель на порозі виборів до Гостомельської ОТГ й влада Ірпеня чудово розуміє, що якщо вона втратять Гостомель, вона втратить десятки мільйонів надходжень від підприємств Гостомеля до свого бюджету”.

“Карплюк чудово розуміє настрої громади й намагається хоч якось вплинути процес існування ОТГ. Про це говорить включення до виконкому Михальченко як такого собі наглядача від Ірпеня, візит Плешка на сесію, голосування депутатів Ірпінської ради проти виборів в Гостомельській ОТГ. Але можливий ще один сценарій – на випадок, якщо вибори в Гостомельській ОТГ все ж відбудуться, з’явиться кандидат від “Нових облич” на голову ОТГ, ним може бути той же Плешко, а роботи на соціальних об’єктах за бюджетний кошт будуть виконуватися в желетках “Нових облич” як це було в Коцюбинському. Тому, від голосування за це питання я утримався”, – додає Марчук.

Нагадаємо, прокуратура Ірпеня у січні 2018-року провела обшуки в кабінеті заступниці голови Лідії Михальченко через незаконне виділення 15 га землі в поймі р. Ірпінь. Михальченко пішла на співпрацю зі слідством.

Як відомо, на початку березня депутати Ірпінської ради позбавилися від двох членів виконкому – мерів Ворзеля та Коцюбинського Лариси Федорук та Ольги Матюшиної але залишили мера Гостомеля Юрія Прилипка.

Фото на кавер: сторінка Максима Плешка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539