Питання закриття 10 класів в Березані відкрите до 15 серпня

0

Рішення виконкому, яким передбачили закриття 10-х класів, скасовано. Це сталося після акції-протесту містян та публікації на сайті “Громада Київщини”.

Секретар міськради Лариса Москаленко так коментує ситуацію:

“За два дні до виконкому була колегія, де це питання обговорювали і директори шкіл були присутні і знали… Була перевірка департаменту освіти, минулого року дітей затягували з училищ, щоб набрати класи. А батьки підняли такий резонанс. А раз так, то попереднє рішення скасували, а в новому прописали, що директори шкіл з управлінням освіти мають до 15 серпня ще раз подати пропозиції і чи набируться 10-ті класи”.

Міський голова Володимир Тимченко від коментарів відмовився.

4 квітня близько 100 жителів Березані пікетували міськраду. Мешканці міста вимагали скликати позачергову сесію і скасувати рішення виконкому про скасування 10 класів у двох школах.

Батьки наголошували, що влада повинна забезпечити їхнім дітям право на навчання.

Владі березанці скандувлаи: “Ганьба”.

По закінченню зустрічі, до міськради почали сходитися члени виконкому. Перед батьками вони почали виправдовуватися за своє нерозсудливе голосування.

Член виконкому Петро Матюха, за словами очевидців, зауважив, що вони не розуміли на засіданні, за що голосують.

Міський голова Володимир Тимченко під час зборів схиляв батьків не піднімати питання про скасування рішення виконкому, запевняючи, що якщо буде 25 дітей, бажаючих навчатися у першій школі в десятому класі, то набір дозволять.

Виносити питання про скасування рішення на порядок денний позачергової сесії, як того вимагали батьки,  категорично відмовився. Хоча Начальник відділу освіти Тетяна Шикіна запевнила обурених батьків, що питання скасування рішення винесуть на розгляд позачергової сесії.

5 квітня замість позачергової сесії міський голова скликав позачергове засідання виконавчого комітету де було скасовано попереднє рішення.

У тлумаченні Конституційного суду значиться, що якщо норма рішення не реалізована, то воно може бути скасовано тим суб’єктом, який це рішення прийняв.

Саме рішення на сайті  опублікували лише за тиждень після неодноразових телефонних дзвінків.  Зокрема “Громади Київщини”, із проханням надати інформацію.

Фото на кавер та в статті – редакції надали учасникик акції

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539