Федорук обрав собі в заступники трьох юристів

0

12 квітня на сесії Бучанської ради депутати проголосували за заступників мера Бучі Анатолія Федорука. Було обрано трьох заступників, яких у місті не було з листопада 2016-го року. Про це “Громаді Приірпіння” повідомили місцеві депутати.

“Ми підтримали кандидатури заступників, тому що згідно закону це право мера їх вносити. Ми неодноразово робили зауваження Федоруку, що місто не може повноцінно працювати без профільних заступників. Не може одна людина одноосібно вирішувати всі питання громади”, – коментує призначення депутат Бучанської ради Олександр Таможній.

“Щодо екс-заступників Олександра Смолькіна та Лариси Матюшенко, які звільнилися за власним бажанням, але продовжували виконувати свої обов’язки в якості радників Федорука, то я їх в раді не бачив вже давно, кілька місяців точно. Де вони поділися, мені не відомо”, – додає Таможній.

Першим замом став екс-начальник юридичного відділу та екс-керуючий справами Бучанської ради Тарас Шаправський з с. Богданівка, Корецького району, Рівненської області. Громаді він відомий тим, що брав участь в судових процесах та акціях на захист інтересів Федорука, якого судять за розкрадання земель лісового фонду. Шаправський стверджує, що лісу в Бучі нема й не було й йому вдалося віднайти про це документи.

1

Про підставних осіб з села Дрозди, які масово отримали землю для комуніста Ігоря Калетніка, Шаправський каже, що вони мали на це право й звернулися до Бучанської ради “з огляду на закріплене право в земельному кодексі на отримання у безоплатну власність земельну ділянку”. Юриста ради не здивувало, що 120 ділянок по 10 соток водночас опинилися в руках одного власника – діда екс-нардепа-комуніста.

Ще одним заступником Федорука став юрист з Києва Петро Холодило. Донедавна він був радником міського голови й брав участь в якості спікера на форумі Бучанської агенції розвитку.

Заступником з гуманітарних питань обрали ще одного юриста, родом з села Самарське, Петропавлівського району, Дніпропетровської області Сергія Шепетька.

Нагадаємо, заступники Федорука депутат Київської облради Ярослав Добрянський, Лариса Матюшенко, яка отримала службову квартиру й приватизувала її та Олександр Смолькін звільнилися у листопаді 2016 року. Депутати підтримали бажання заступників мера більшістю голосів.

Як відомо, саме в цей час Федоруку обирали міру запобіжного заходу – домашній арешт, працівники бюджетної сфери не отримали вчасно заробітну плату й це дало змогу Федоруку в суді говорити про колапс у місті.

Судове засідання з розгляду справи Федорука по суті відбудеться в Ірпінському суді 16 квітня.

Фото на кавер: Бучанська міська рада. Офіційна сторінка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539