Допоможіть зупиніти нищення грабового лісу у Бучі!

0

Тільки но повернулись на гніздування пташки, тільки но набряклі бруньки випустили до сонечка ніжні листочки.. як апетити забудовників знов активізувались. Авжеж, фундамент лити треба, коли тепло.

Цей сезон “порадував” жильців ЖК “Кампа” (новобудова за адресою Буча, Лісова, 1б) одразу двома шокуючими новинами. По-перше, за спинами у громадськості забудовник встиг провести земельно-технічну експертизу сусідньої ділянки лісу (за адресою Лісова, 1-а).

Жителі будинку стверджують, що ніхто й не приходив на огляд території. З неофіціних джерел отримана інформація, що під красивим юридичним терміном захований чисто формальний аналіз договорів передачі міською радою ділянки з зеленими насадженнями в оренду. Висновок якого очікуваний – під час виділення цієї ділянки, лісу на ній не було.

А що ж це таке, як не ліс?

Ніякі наявні спори щодо законності такого рішення в ході експертизи не розглядалися. Так само не було долучено екологів та не ставилася задача дослідити тип, кількість та якість насаджень на ділянці. Що обурює, бо до первісного лісу з кількасот віковими дубами навіть сам термін “зелені насадження” можуть застосовувати лише малограмотні та залежні від тиску забудовників юристи міськради.

Але формальність є формальність. Результати експертизи передані суду і мешканці “Кампи” готуються до засідання, яке відбудеться 18 квітня о 12:00 в приміщенні Господарського Суду Київської області. Вони все ще вірять в неупередженість та тверезу оцінку “експертизи” суддею та закликають активну громадськість прийти й допомогти врятувати ліс.

А вірити нам дійсно залишається лише в краще. Оскільки справа щодо вирубки більше ніж 200-літніх дубів та грабів у вересні попереднього року так залишились без належної уваги поліції. Забудовник “відповів” лише арештом трьох конфіскованих бензопил.

Як відомо, 23 серпня у районі тенісного клубу “Кампа” почалася вирубка лісу. Знесли живі дерева, серед них 200-річні дуби.

Вирубка почалася не дивлячись на те, що на засіданні виконкому Бучанської ради 15 серпня це рішення не було проголосовано й була створена комісія з вивчення стану дерев.

Другим шоком стало те, що підозри щодо бажання мера Бучі Анатолія Федорука та його підлеглих забудувати частину соснового лісу напроти іншої стіни будинку – на території табору “Проментистий”, отримали фактичне підгрунтя. Ця ділянка землі, що ще вчора була у державній власності, вже переведена черговим рішенням міськради під житлово-комунальну забудову.

Залишилось лише дати відмашку. Імовірно навіть не дочікуючись кінця періоду тиші, тобто терміну заборони на всі вирубки в тому числі сухостою (до 16 червня), над Бучею понесуться зойки бензопил. Які не зупинить поліція, що вправно їхатиме на виклик дві години. Які зруйнують рідкісну для київській області ексосистему. Які поставлять питання про саму можливість подальшого існування сов, кажанів та інших беззахисних вразливих створінь. Розбиті яйця та розламані гнізда лежатимуть поміж поваленими гілками, і на місті цілющих лісів навколо нас ростиме стрімко максимально знецінене житло.

Кому воно треба крім отих забудовників? Які гроші на ньому взагалі можна заробити? Зупиніться, бовдури! Бюджетного бетону і в Києві з головою. Нема дурних їхати за ним аж в Бучу, де навіть ви вже не зможете пообіцяти ані риболовлю, ані гриби, ані спів птахів, ані цілюще повітря.

Осокорки. ЖК “Патріотіка”. 30 тис за однокімнатну на вторинному ринку. Жодного куща та тіні. Жодного руху поки сонце не сховалось. Лише сморід розпечених бетону та асфальту. А за скільки свої бетонні клітки в Новій Бучі продаватимите ви?

 

Авторка: Аліна Лізунова, мешканка Бучі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539