Проїзд в тролейбусах і трамваях по 8 гривень вже з літа

0

Кличко хоче вдвічі підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті з 15 липня.

Слідом за лобіюванням підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі, міська влада взялася за комунальний транспорт. Проїзд в транспорті Києва може подорожчати до 8 гривень вже 15 липня, саме таку суму вніс Київпастранс у свій річний фінансовий план. Тобто, вдвічі подорожчає проїзд у всьому наземному громадському транспорті (автобуси, тролейбуси, трамваї).

Однак яка ж реальна вартість проїзду в громадському транспорті?

Аналізуючи динаміку курсів валют та цін на паливо (це те чим так любить маніпулювати департамент транспорту), стає очевидним, що ми маємо плаваючу ситуацію на протязі останніх двох років – тобто без значних зростань. Коливання в межах 10 – 15 %.

Зазначу, що ціни на пальне теж знижуються.

І виникає логічне питання: звідки влада бере показник у потребі підняття аж на 100%? А ні звідки… Міський голова ще жодного разу адекватно не пояснив обґрунтування підвищення вартості проїзду.

Враховуючи всі економічні фактори реальна вартість проїзду аж ніяк не може сягати 8 гривень.

На жаль,  якщо кияни будуть пасивно реагувати на такі дії, міська влада, користуючись періодом відпусток, тихенько підвищить вартість проїзду в громадському транспорті, як це було рік тому з подовженням договору концесії ахметівського ПАТ «Київенерго». Тоді підвищили в два рази тарифи на утримання прибудинкових територій та зокрема підняття цін на проїзд.

P.S тим часом електронний квиток так і залишається передвиборчою обіцянкою вже четвертий рік.

Прохор Антоненко, депутат Київради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539