Суд остаточно повернув котельні у Коцюбинському громаді

0

Прокуратура Київської області остаточно повернула котельні на баланс Коцюбинської селищної ради. Про це повідомили у прес-службі відомства. 

Крапку у цій справі поставив Верховний Суд України. Угоду між Коцюбинською селищною радою та ЗАТ “Коцюбинські тепломережі” було укладено незаконно. Громада Коцюбинського підтримувала прокуратуру в судах усіх інстанцій.

“Установлено, що об’єкти соціальної інфраструктури селища Коцюбинське, а саме котельні по вул. Меблева, 1 та вул. Доківська, 14, загальною площею понад 1700 м², які забезпечують теплопостачання більшості багатоквартирних житлових будинків та комунальних, державних установ селища, ще у 2006 році, на підставі угоди про створення акціонерного товариства, Коцюбинською селищною радою без реєстрації права власності за територіальною громадою та з порушенням господарської компетенції передано до статутного фонду акціонерного товариства”, – йдеться у повідомленні.

“Зазначену угоду посадовці селищної ради уклали на умовах, які фактично призвели до зосередження впливу на усю господарську діяльність товариства у приватної фірми, яка мала відсоток в статутному капіталі товариства, достатній для одноособового управління діяльністю товариства”, – додають у прокуратурі.

Правоохоронці також повідомляють, що впродовж 2016 року ТОВ “Мастер-Енерго”, отримуючи кошти від населення та бюджету селища за послуги теплопостання та безкоштовно використовуючи котельні територіальної громади, не сплатила жодної гривні НАК “Нафтогаз України”, у зв’язку з чим постало питання відключення більшої частини селища від опалення.

Опалювальний сезон був під загрозою зриву. Мешканці Коцюбинського взимку чергували біля газових вентелів, не даючи їх відключити. Журналістка ІРина Федорів написала у своєму блозі, що до виморожування людей в селищі ричетний мер Ірпеня Володимир Карплюк, партійці якого в слеищі вже організували кілька переворотів влади.

Після цього прокуратура оскаржила в судовому порядку незаконну угоду про передачу котелень у приватну власність.

Одразу після відкриття судом провадження за позовом прокуратури області приватною фірмою зареєстровано право приватної власності на вказані об’єкти комунальної власності.

“Постановою Верховного Суду підтверджено доводи прокуратури, що згадана угода укладена з порушенням закону і завідомо суперечила інтересам держави і суспільства, оскільки не була спрямована на досягнення обумовленого в ній результату та укладалася сторонами з наміром використання комунальної власності приватним суб’єктом господарювання та усунення органу місцевого самоврядування від будь-якого впливу на господарську діяльність створеного акціонерного товариства щодо використання комунального майна”, – зазначають у прес-службі прокуратури.

За зверненням прокуратури Київської області до органу державної реєстрації 19 квітня 2018 скасовано право приватної власності ЗАТ “Коцюбинські тепломережі” на котельні, в результаті чого об’єкти комунального майна повернуто її дійсному власнику – територіальній громаді селища Коцюбинське.

Тепер для того, щоб виготовити техпаспорти на об’єкти за адресами Меблева, 1 та Доківська, 14 (котельня-склад, насосні станції, мезанічний цех та бараки, виробничо-побутова котельня)  потрібно близько 10 тис. грн. Громада селища збирає кошти. Якщо хтось бажає допомогти – пишіть в призначені платежу – на виготовлення техпасортів.

Приватбанк 5168742349662738, картка оформлена Олександру Валеріївну Куцан.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539