Батьки звинувачують Горгана і Старикову: хто гальмує будівництво школи в Вишневому?

0

Другий день дорогу у Вишневому перекривають батьки. Вони вимагають в облради кошти на добудову школи.

Голова облрад Ганна Старикова (“Батьківщина”) 25 квітня зустрілася із активістами, обіцяє скликати сесію, якщо адміністрація підготує належним чином проекти цільових програм та проект змін до бюджету.

Вже під час наради активістка Олена Лелека, яка за день до цього зустрічалася із головою КОДА Олександром Горганом, написала публікацію у соцмережах із закликом мобілізації та залучення ЗМІ, бо на думку батьків, їх не чують.

За результатами наради Ганна Старикова пообіцяла активістам, що на завтра (26 квітня) на 9.00 скликає на нараду усіх голів фракцій КОР для обговорення.

“Нас приняла Анна Виталиевна и в очередной раз нам пообещали, что сегодня будет телефонограмма и оповещение голов фракций о том, что будет собрание, чтобі утвердить повестку дня этой внеочередной сессии, и чтобы непосредственно объявить о проведении такой сессии 27.04. “Свобода” подтвердила присутствие, радикалы уведомление еще не получили, “Самопомич” была с нами (голова бюджетної комісії Ольга Бабій – прим. ред), насчет БПП пока еще не знаем”, – коментує активістка Вишневого Олена Лелека.

Але чи дійсно будуть підстави скликати сесію для затвердження обласних програм ще й досі не відомо.

Ольга Бабій була присутня на сьогоднійшній нараді і як результат від неї є інформація, що зміни до бюджету адміністрація все ж таки подала. Про проекти програм поки що ні слова.

ВІДЕО 

Ось, що пишуть люди у соцмережах про ці події.

“Громада Київщини” поцікавилася у очільника ОДА Горгана, як так сталося, що до КОР подано лише три цільових програми, і жодна з них не стосується освіти, медицини або соцзахисту населення, на що отримала наступний коментар:

“Адміністрація подала всі документи з листопада минулого року практично по усіх департаментах. Це і програма “Здоров’я Київщини”, і по освіті, і соціальні, і, що стосуються культури, молоді і патріотичного виховання. Практично всі вони поверталися нам за дорученням голови КОР і навіть не подавалися на розгляд депутатам. Ми навіть уже подали ті документи, які зазвичай готуємо після комісій, наприклад, проект змін до бюджету”

Голова КОДА на підтвердження своїх слів пообіцяв надати інформацію по хронології відправлень на розгляд КОР та повернень проектів програм та їх перелік “Громаді Київщини”. Станом на 20: 00 25 квітня редакція даних не отримала.

Після наради у Старикової голова бюджетної комісії поїхала у Вишневе на місце, де люди перекрили дорогу і намагалася донести до них інформацію щодо ситуації, через яку вони та їхні діти стали заручниками.

ВІДЕО

Після почутого учасники акції розійшлися по домівках але все ж таки зауважили, що якщо до травневих свят не буде скликана сесія КОР, то вони намірені перекривати залізничні колії.

У соцмережі активно обговорюють причини, через які затягнулося будівництво і, як зробити так, щоб уникнути подібних довгобудів та хто має нести відповідальність.

Нагадаємо, у вересні 2017 року БПП сформувало більшість і спробувало зняти з посади голови облради представницю “Батьківщини” Ганну Старикову. Через сутичку в сесійній залі вирвали мікрофон і засідання не відбулося.

Через усі ці неузгодженості батьки та діти Вишневого залишаються заручниками можновладців.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539