Судове засідання по знищенню лісу біля “Кампи” відбудеться 2 травня

0

Судове засідання у справі забудови ділянки лісу у Бучі поряд з ЖК “Кампа парк” відбудеться у Господарському Суді Київської області 2 травня о 14-й годині.

Попереднє засідання, яке відбулося 18 квітня, перенесли у зв’язку з тим, що Бучанська рада та ТОВ “Комфорт ЛТД” відправили в суд та прокуратуру нові докази у справі. При цьому, як стало відомо на засіданні, нові докази були відправлені 6, 14 та 16 квітня. Як продемонструвала суддя, це десятки сторінок якихось нововиявлених обставин.

На запитання судді, чи можливо продовжувати розгляд справи, прокурор сказав, що він не отримав нових доказів від відповідачів, відповідно, не міг з ними ознайомитися але переконаний, що читати там нічого. 

Тільки уявіть собі, в останній момент після кількомісячної перерви в судовому процесі синхронно Бучанська рада та відповідачі подають десятки сторінок “доказів”. Вишенькою на торті виглядали витяги зі справ по Коцюбинському. Досі нам здавалось, що вирубка лісу в Бучі до нього і стосунку не могли б мати. Представник “Комфорт ЛТД” навіть наголосив на важливості вивчити всі документи докладно, враховуючи важливість даної справи. 

Суддя прийняв рішення перенести засідання й дати можливість сторонам ознайомитися з матеріалами справи.

Чекаючи наступного засідання, нам залишається лише посміхатись, пригадуючи, як в коридорі представники забудовників жалілись одне одному:

“Якщо колись на планеті Земля були ліси, то що тепер, робить нічо  не можна?”

Нагадаю, Вищий господарський суд заборонив вирубку дерев у Бучі по вул. Лісовій. ТОВ “Комфорт ЛТД” та Бучанська рада подали касаційну скаргу на рішення Господарського суду. Як відомо, цим рішенням за позовом прокуратури було накладено арешт на вкриту лісом земельну ділянку та заборонено вирубку дерев.

Проте, представник забудовника замовив експертизу ділянки й вимагає дозволити йому будівництво на місці грабового лісу.

Авторка: Алінка Лізунова, мешканка Бучі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539