У Бучі планують виділити майже 7 млн грн. на дорогу в нікуди

0

Бучанський ЖЕК оголосив тендер на будівництво дороги від “Бучанського межигір’я” до озера Бучанського парку. Про це стало відомо з сайту закупівель “Прозорро”.

На будівництво дороги Бучанська рада планує витратити майже 7 млн грн.

Тендер був оголошений 15 травня 2018 року, попри те, що депутати не приймали рішення про виділення коштів на будівництво або “реконструкції” дороги.

Депутат Бучанської ради від партії “Свобода” Іван Окоєв говорить, що в бюджеті на це місце не передбачене:

“Попри безліч неасфальтованих вулиць в місті та тих, які потребують ремонту, Федорук (мер Бучі – прим. ред.) хоче витратити близько семи мільйонів гривень на асфальтування вулиці Паркової. Вже встигли оголосити тендер на проведення робіт, тільки забули передбачити кошти в бюджеті! Зараз такої статті витрат в бюджеті міста немає! Незрозуміла самовпевненість Федорука в цьому рішенні, бо для виділення коштів на питання треба буде рішення сесії Бучанської міської ради. А у нас ще досі не закрита 39 сесія та і є сумніви, що мер знайде достатню кількість голосів на свої необгрунтовані фантазії”.

Вулиця, яку планують “реконструювати”, з одного боку прилягає до Бучанського парку, а з іншого до земель сільсько-господарського призначення НАУ, які Бучанська рада просила передати в комунальну власність Бучанській раді.

Громадський діяч Віктор Бархоленко переконаний, що дорога прокладається для подальшої забудови території біля Бучанського парку:

“Починаючи ще з 2004-го року Бучанська рада незаконно вилучала 266,6 га в Національного університету біоресурсів і природокористування землі державної форми власності, які перебували в постійному користуванні університету, із державної форми власності до комунальної. Ці вилучення відбувалися з перевищенням службових повноважень Бучанською радою в особі Федорука та з порушенням ч. 3 ст. 84 Земельного Кодексу України. Частину цих земель Федорук “викидав” на спекулятивний ринок землі, а частину розподіляв для потрібних йому людей. Як приклад того, аби не сісти до в’язниці ще в 2010-му році, Федорук оформив 12 га цих земель на діда комуніста Ігоря Калєтніка через підставних осіб. Ці землі прокуратура зараз повертає державі”.

“Приймаючи рішення про будівництво дороги в нікуди, Федорук намагається створити сприятливі умови для реалізації свого будівельного бізнесу. Чому свого, а тому що будь-який забудовник, будуючи житловий комплекс, в першу чергу має за власний кошт забезпечити дорожну інфраструктуру, а тому, Федорук, економлячи свої кошти, намагається протягнути цей проект за бюджетні кошти”, – резюмує Бархоленко.

Як відомо, у 2014 році вчена рада НУБІП ухвалила віддати 120 га землі “Навчально-дослідницького господарства Ворзель” у комунальну власність Бучанській раді. Документи опублікувало Свідомо.“

Ці 120 га збільшать територію Бучі від Бучанського парку до річки Рокач у бік Гостомеля.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539