“Укрзалізниця” визначила, скільки коштуватиме поїзда у “Бориспіль”

0

Початкова ціна квитка на швидкісний поїзд з Києва до аеропорту “Бориспіль” становитиме не більше 80 гривень. Але з часом вона може зрости.

«У подальшому, в залежності від попиту і ситуації, ціна може бути відкоригована”, – сказав в.о. голови “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

У пікові години – ввечері та вранці інтервал курсування поїздів становитиме 30 хв.

“Місткість поїзда складатиме близько 200 пасажирів”, – зауважив Кравцов.

Згідно з проектом, лінію ж/д сполучення прокладуть від вокзалу “Київ-Пасажирський”, через станцію “Видубичі” до терміналу D аеропорту “Бориспіль”.

Будівництво колій для аероекспресу планують розпочати у червні, а закінчити до 1 грудня. Ціна питання – 600-800 млн грн.

Чи не найскладніше питання у будівництві – земельне. Мерія Борисполя вже передала “Укрзалізниці” 3,5 га. Але Укрзалізниці ще не вистачає кількох ділянок, загальною площею 13 га. Частина з них – у приватній власності.

Але незважаючи на це, будівництво вже розпочато. Та виконано на 25%. Тобто було розроблено проект будівництва залізничної гілки, проведено роботи із землевідведення, розпочато формування земляного полотна та вже укладено один кілометр колії.

У подальшому планується звести залізничний міст завдовжки 272 м над автотрасою Київ – Харків, побудувати пасажирські платформи з навісами біля аеропорту “Бориспіль”.

Рухомий склад, який буде використовуватися на лінії – 11 поїздів PESA 620м на 91 місце та 2 поїзди PESA 630м на 192 місця. Всі поїзди польського виробництва та протягом 6 місяців будуть підготовлені до експлуатації.

Планується, що із запуском “Повітряного експреса” зменшиться завантаження дороги в аеропорт приблизно на 1000 автомобільних і на 30 автобусних поїздок на день.

Фото – Залізничний інформаційний портал

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539