Чому пікетуємо уряд Гройсмана: активістів безкарно б’ють і ліс – під загрозою дерибану

0

Захисників зелених зон у Приірпінні безкарно б’ють кілька років поспіль. Підлеглі Авакова бездіють котрий рік. І пікетуй Кабмін не пікетуй Аваков залишається на своїй посаді як представник коаліційної квоти Нарфронту.

З дня підписання президентського указу N446, який надав Біличанському лісу природоохоронний статус Нацпарку, минуло 4 роки. Мінекології мало б до кінця 2016 року винести межі в натуру. Це поклало б край нашій боротьбі за зелені легені Київщини, які долають наслідки Чорнобильської катастрофи.

Без меж, винесених в натуру, кожен може сказати, що Нацпарк це не тут, а десь там далі. І так ліс буде забудовуватися.

Замість меж, винесених в натуру, маємо яскравий саботаж. Бюджетні гроші на це не виділяються. Зараз 23 травня – це значить що бюджетне півріччя по суті добігає кінця і попереду період відпусток. Якщо зараз не виділити фінансування, то воно демонстративно спуститься в адміністрацію НПП “Голосіївський” десь наприкінці року. А значить знову є загроза не провести вчасно тендер і не винести вчасно межі в натуру.

Ми пікетуємо Кабмін як орган, де представники виконавчої влади саботують виконання своїх обов’язків. Якщо за рік до президентський і парламентських виборів влада не доведе, що може мати вплив на ситуацію, то один з головних здобутків після Революції Гідності – Нацпарк може бути в подальшому знищений дерибанниками.

Сьогодні ми озвучили наші вимоги представнику Кабміну.

Тішить те, що в селищі вже організували ініціативу Екопатруль. Це нові мешканці селища, які долучилися до охорони лісу першої категорії.

В найкоротші строки фінансування робіт має бути проведене з бюджету. Біличанський ліс – це для нас здоров’я всіх прийдешніх поколінь, а для забудовників – можливість заробити мільйони доларів.

У депутатів в Біличанському лісі ділянки, як і в мера Ірпеня Володимира Карплюка (партія Нові обличчя). І саме через те, що хтось досі мріє через невинесення меж забудувати ліс, у селищі Коцюбинське вже 5 разів депутатська більшість незаконно зносила з реєстру селищну голову Ольгу Матюшину як керівника селища. Не раз активістів били, різали шини, обливали машини зеленкою і відверто погрожували.

Бездіяти – це значить грати в інтересах дерибанників і протидіяти законній вимозі народу зберегти рекреаційний ресурс і плювати на президенський указ.

За рік до президенських та парламентських виборів бездіяти – це політичне самогубство. Сьогодні ми дістали ті плакати, з якими пікетували Адміністарцію президента за Януковича. 

Ми навіть не думали, що доведеться з тими ж плакатами йти під Кабмін через 6 років після пікетів під АП та 4 роки після Революції Гідності й підписання президентського указу…

Авторка: Ірина Федорів, журналістка, мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539