Обшук в квартирі депутата Єременка: з ким побився самопроголошений голова?

0

13 червня правоохоронці за ухвалою суду провели обшук на квартирі депутата Коцюбинської селищної ради Миколи Єременка.

Обшук проводили в рамках кримінального провадження. Нагадаємо СБУ затримала депутата та його подільника мешканця Ірпеня Євгена Мельничук, які, за версією слідства, вимагали хабар за голосування за бюджетні питання в Коцюбинській селищній раді.

“Ми коли підійшли до будинку, то колишній депутат Коцюбинської ради Бєлов стояв біля воріт. Поліція представилася, сказала про санкцію суду. Бєлов запевнив, що Єременко вже тут кілька днів не живе. Щойно слідчі пояснили, що тоді треба ламати двері тоді і кликати свідків, як Белов набрав батька Єременка. Єременко виявився вдома. В хаті, коли ми зайшли речі вже були розкидані по підлозі,” – розповідає понятий коцюбинець Юрій.

“Єременко був побитий і пригнічений. Синці тижневої давності. Ні батька, ні дітей, про яких його адвокат Єременка казав, що депутат їх нібито утримує, в квартирі не було. Він там був сам. Хтось йому телефонував. Я так думаю, що це один з депутатів Ірпінської ради. Принаймні я так розпізнав його голос. Питав, що вони хочуть. Очевидно, що депутата проінформував Бєлов або тато Єременка. Єременку сказали, що адвокат вже виїхав, але депутат сказав, що вже тут все завершують і йому адвокат не треба”, – додає Юрій.

Нагадаємо, 3 березня у Коцюбинському пройшли слухання щодо приєднання до Києва. У слуханнях взяли участь майже 1340 зареєстрованих мешканців селища. Майже 61% з них проголосували за приєднання до Києва.

Як відомо, 7 березня Микола Єременко став самопроглошеним селищним головою Коцюбинського. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради Віктор Анісімов.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії. Більше того, декларація НАЗК свідчить, що доходів у депутата нема кілька років поспіль. При цьому він дозволяє собі відпочити в Єгипті та Карпатах.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В Історії Коцюбинського це вже другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керінвиком ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня Нові обличчя. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539