Забудова на Львівській-Живописній: чого варте слово Кличка?

0

21 червня святошинці йдуть на сесію Київради. Громада вимагає розірвати договір оренди по скандальній забудові на вулиці Львівській-Живописній. Тут неодноразово виникали сутички, тітушки забудовника били людей. Кличко обіцяв зупинити будівництво. Громада вимагає створити  на цій ділянці сквер.

Жителі Святошино активно протистоять незаконному будівництву на розі Львівської та Живописної. За їхньої ініціативи депутат Київради “свободівець” Прохор Антоненко зареєстрував проект рішення, щоб розірвати договір із забудовником та надати ділянці статус скверу.

Проект рішення пройшов обговорення на профільних комісіях. Люди активно долучались і приходили на засідання комісій.

Земельна та екологічна комісії підтримали рішення без жодного зауваження. Бюджетна комісія розпочала розгляд питання. Проте депутати не розглянули  це питання на сесії 7 червня.

Перед сесією активізувався забудовник, який організував мітинг псевдо жителів району під стінами Київради.

 

Люди з транспарантами переконували, що вони місцеві мешканці, і підтримують будівництво. Проте потім зізнались на камеру, що працюють у забудовника, а сюди прийшли захищати незаконну будову, бо це їх робочі місця.

Юлія Назаренко розповідає: “

Питаю у протестуючих з плакатами за забудову зеленої зони: “Дівчино, чого ви ховаєте обличчя?  Чого ви за забудову, вам проплатили чи що? Скажіть, що ви вимагаєте?”. У відповідь відвертають обличчя. Псевдо місцеві: “Нічого ми не будемо казати” А інші відповідали: “Ми працівники “Центробуду”

Забудовник запустив інформаційну кампанію проти активістів, та депутатів, які виступили з ініціативою розірвати договір оренди.

На деяких ресурсах типу kiev.vlast почали з’являтися замовні статті, де мене назвали рейдером. У мене цей сайт навіть не намагався брати інтерв’ю. Я тут живу і як допомагав, так і буду допомагати сусідам боронити свій життєвий простір. Нелегальне будівництво зупинили фізично, а тепер маємо юридично захистити ділянку. Тому подали проект рішення про розірвання договору з забудовником. Треба ділянці надати статус сквера – це захистить її від зазіхань, – каже свободівець Антоненко.

Хоча місцеві мешканці прийшли до Київради, депутати не розглянули це питання. Олександр Харченко, депутат від  БПП, почав вимагати надання слова забудовнику та зняття питання про розірвання договору з розгляду сесії. Голосів за зняття даного питання все ж таки не вистачило.

Поведінка депутата Харченка демонструє відверте лобіювання інтересів забудовника.  Під час зустрічі мер на запитання, чи підтримає БПП проект рішення про розірвання договору із забудовником і створення там скверу, мер відповів: “Якщо комісії підтримали, я переконаний, що депутати підтримають”, – розповідає киянка Юлія Назаренко, яка мешкає на Святошино.

У четвер Київрада повернеться до розгляду цього питання. Мешканці готові знову йти на засідання, щоб відстояти своє право на зелену зону.  

На комісії в Київраду приходило більше півсотні мешканців. Депутати підтримали розірвання договору оренди та відновлення там зеленої зони. А якраз перед сесією забудовник почав бігати по депутатах і намагатись банально їх купити, тобто переконати, щоб ті не голосували за розірвання договору. Подивимось, що буде вагомішим –  слово мера, чи гроші забудовника, – резюмує ситуацію автор проекту рішення Антоненко.

Нагадаємо, що навесні громаді вдалось зупинити будівництво – люди повалили паркан та спалили будівельні вагончики. Киянам часто доводиться  відстоювати свої права на мітингах та протестах.  Зараз громада вимагає збереження пам’яток на Поштовій площі та створення там повноцінного музею. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539