Тендери і субвенції: проти політика Нових облич відкрили провадження

0

Бучанець Едуард Доманський кандидат від партії Нові обличчя до Бучанської ради став фігурантом антикорупціного розслідування.

Його ТОВ “ДІО-Спорт” виграло тендери в окрузі народного депутата БПП Руслана Сольвара, який ініціював виділення субвенції з держбюджету.

ТОВ політика, який на виборчій дільниці у 2015 році вдарив жінку і її сина, станом на зараз перебуває на стадії припинення.

Окрім того, з вересня 2017 року відкрито кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінальних правопорушень за фіктивне підприємництво вчинене повторно або заподіяло велику матеріальну шкоду та за підроблення документів, печаток за попередньою змовою групою осіб.

Проти ТОВ “Діо-Спорт” відкрите кримінальне провадження у слідства є підстави вважати, що  за період 2016 – 2017 р.р. товариство здійснювало сумнівні фінансово-господарські операції з ознаками “фіктивності”. За фактом вчинення вищевказаних дій порушено ще кілька кримінальних проваджень.

Слід звернути увагу, що ТОВ “Діо-Спорт” не завжди виконує самостійно роботи і віддає на виконання виграні тендери у субпідряд іншим компаніям та іноді не розраховується із субпідрядником. Про це свідчить рішення Господарського суду м. Києва  про стягнення заборгованості за несплату за виконані роботи по капітальному ремонту спортивного майданчика СЗШ Дніпровського району м. Кива та стадіону “Колос”. Раніше ТОВ “Діо-Спорт” виграло тендер на ці позиції.

Мажоритарна система стимулює прямий і непрямий підкуп виборців, в результаті якого до влади в Україні приходять політики, що мають свої бізнес-інтереси й не готові працювати на народ.

В Україні є дві проблеми з мажоритарною системою. Перша – чимало депутатів, обраних в одномандатних округах, значно менше зацікавлені загальнодержавними проблемами, ніж інтересами округу.  Парламент не може працювати ефективно, коли 50 % займається субвенціями, щоб переобратися. Друга проблема – безкарний підкуп виборців. Оскільки мажоритарні округи порівняно невеликі, то роздача гречки чи грошей суттєво впливає на результати волевиявлення. Саме тому чинна коаліція й обіцяла виборчу реформу, для Парламенту зокрема – перехід на відкриті регіональні списки, де всі депутати принаймні будуть пов’язані спільною партійною програмою”, – каже Єгор Поляков, полісі-аналітик з питань виборчої реформи ГО “Центр UA”.

Раніше Громадський рух ЧЕСНО проаналізував розподіл субвенцій у столиці та на Київщині.

Фото на кавер з соцмережі Facebook Доманського: Доманський разом з застуником мера Ірпеня екс-регіоналом Дмитром Христюком, який підписував договори з ФОП-покійником.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539