Чи врятує береги водойм від забудови нове рішення Київради?

0

У Києві хочуть створити єдину інформаційну базу річок, озер та ставків. Про це говорили під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування. Депутати погодили проект рішення. Наступний крок – розгляд на пленарному засіданні Київради.

Нині йдеться про інвентаризацію і паспортизацію усіх водних об’єктів столиці і встановлення нових прибережних смуг. Це дозволить захистити береги від забудов, зокрема, й малими архітектурними формами.

Депутати зазначають, що зараз відсутній відкритий доступ до інформації про водойми  столиці, а отже – про фактичний їх стан та порушення, які виявляють екологи під час  обстеження. Як наслідок – жителі столиці не можуть належно контролювати водне середовище міста і це призводить не лише до забруднення чи знищення водойм, а й до порушень законодавства у сфері будівництва в прибережних смугах.

“Саме тому виникла необхідність створення єдиної інформаційної бази водних об’єктів столиці. Вона має містити інформацію щодо інвентаризації та паспортизації, дані про форму власності водойми, охоронні договори, фотознімки водних ресурсів, відомості про судові спори щодо порушення законодавства в сфері охоронних об’єктів. Також обов’язковою буде інформація про ширину прибережних захисних смуг і дозволи на розміщення розважальних закладів в межах прибережних смуг”, – йдеться у повідомленні міської влади.

Першим кроком, згідно проекту розпорядження, має бути збір та опрацювання інформації щодо водних об’єктів у Києві. Цим має перейматися Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища й КП “Плесо”.

Відомо, що нині існує у Києві кілька проблем з забудовами на березі столичних водойм. Наприклад, біля озера Качиного та на луках Осокорків.

Тож у соцмережах громадяни вже почали коментувати наміри Київради.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539