Тиск на слідство: депутат Єременко та ірпінець Мельничук принесли під ГПУ труну

1

26 червня о 9:00 під Генпрокуратуру прийшло близько 10 людей. Їх привели двоє осіб, які перебувають під слідством – депутат Коцюбинської ради Микола Єременко та мешканець Ірпеня Євген Мельничук, який допомагав Єременку у березні проводити переворот влади у селищі Коцюбинське.

Пізніше Єременка та Мельничука затримали працівникик СБУ під час отримання хабара, який, як твердять правоохоронці, вони вимагали за голосування групи депутатів на сесіях ща бюджетні питання.

Мітинг під ГПУ вирішили провести за кілька годин до судового засідання. Пообіді 26 червня у апеляційному суді прокуратура вимагає переглянути запобіжний захід. І Єременка, і Мельничука суд випустив під заставу у розмірі 140 та 200 тисяч гривень відповідно.

Мешканець Ірпеня Євген Мельничук заявив, що генпрокурор не є гарантом збереження Конституції України та Кримінального кодексу.

Музики під ГПУ грають похоронний марш.

“У нас нету других способов достучаться до Луценка, потому что у нему приходять в кабінет люди и добиваються переслідувань для активістів…”, – каже мешканець Ірпеня Мельничук, який судячи з аудіозаписів розмов, домовлявся з столичними інвесторами, щоб знести мера Коцюбинського Ольгу Матюшину, якщо з нею не вдасться домовитися і взяти під контроль селище.

“Скажение реальності делается под двух человек в Коцюбинском – Федорив и Матюшина”, – переконує мешканець Ірпеня Мельничук.

Кілька мітингувальників, які прийшли на підтримку Єременка і Мельничука вимагають, щоб прокуратура не тисла на Святогора. Це живодер, якого зоозахисники  вимагають притягнути до відповідальності.

“Органи прокуратури починають масштабні репресії проти громади. В 2015 році в мерське крісло сіла представниця БПП. Вона стала інструментом нового типу рейдерського захоплення… Щоб захоплювали цілу адміністративну одиницю люди ще не бачили”, – кричить в мегафон Єременко, який сам місяць утримував захопленою адмінбудівлю селища.

Також на плакатах написали, що прокуратура кришує мерів Бучі та Ірпеня Федорука і Краплюка.

“Вимога щодо Карплюка від цих людей виглядає дуже комічно. Пропоную всім послухати аудіозапис розмови Єременка, де він просить цитую “бабло” і прямим текстом каже, що він “торчить” партії мера Ірпеня Нові обличчя“, – наголошує мешканка Коцюбинсього і журналістка Ірина Федорів.

Поліція пікетувальників попросила прибрати труну, бо це хуліганство. До труни учасники акції, як прибирали труну, поклали плакат із зображенням Мельничука.

На питання “Громади Приірпіння”, де на акції мешканці селища Коцюбинське, Мельничук показав на Миколу Єременка.

Оскільки під час свого виступу, Мельничук загдував таких активістів, які захищають ліси від забудови як Віктор Бархоленко, Інну Грищенко та інших, то журналіст перепитав, чому цих людей немає на акції, щоб підтримали Мельничука або Єременка.

“Відповіді на свої питання я так і не почув”, – зазначає Сергій Огородник, який був на місці події.

Прес-секретарка Генпрокурора Лариса Сарган написала коментар у якому зазначила, що ця акція – здійснення тиску на сторону обвинувачення.

Нагадаємо, 3 березня у Коцюбинському пройшли слухання щодо приєднання до Києва. У слуханнях взяли участь майже 1340 зареєстрованих мешканців селища. Майже 61% з них проголосували за приєднання до Києва.

Як відомо, 7 березня Микола Єременко став самопроглошеним селищним головою Коцюбинського. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради Віктор Анісімов.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії. Більше того, декларація НАЗК свідчить, що доходів у депутата нема кілька років поспіль. При цьому він дозволяє собі відпочити в Єгипті та Карпатах.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В Історії Коцюбинського це вже другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керінвиком ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня Нові обличчя. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

1 Comment

  1. Анонім 2 Липня 2018 at 21:45

    Захищати живодера – це дно.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539