Депутата Гостомельської ради Поповичука підозрюють у вимаганні грошей

1

Депутата Гостомельської ради Олега Поповичука затримали у Гостомелі. Його підозрюють в отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

За словами правоохоронців, Поповичук вимагав та отримав кошти за ділянки на кладовищі:

“Вказаний депутат, знаючи, що людині необхідно 5 місць для поховання, запропонував останньому допомогти у вирішенні питання щодо видачі місць для поховання на кладовищі в смт. Гостомель. Окрім цього, депутат селищної ради запропонував ще додатково 95 місць для поховання, які громадянин в подальшому може продати іншим людям”.

“За свої “послуги” зловмисник зажадав отримати 1 млн гривень хабара, мотивуючи це тим, що він, як депутат селищної ради повпливає на директора комунального підприємства для безперешкодного виділення місць для поховання”, – додають у прокуратурі.

Депутата затримали працівники УБЕП Київської області по обіді 4 липня.

Взяти коментар у Поповичука редакції “Громади Приірпіння” не вдалося, його телефон відключений.

05 липня прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив Поповичуку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) КК України.

Нагадаємо, два роки тому з телефону Поповичука надійшла скарга на урядову гарячу лінію на відсутність на робочому місці голови селищної ради Юрія Прилипка та його заступника Василя Саєнка та на перебування Прилипка в алкогольному сп’янінні. Тоді Поповичук пояснив, що забув телефон в приміщенні Гостомельської ради й хтось їм скористався.

Як відомо, протягом останніх двох років на хабарі взяли двох депутатів Гостомельської ради – Сергія Чемериса та Наталію Черинську. Остання визнала свою вину й отримала судимість. Депутати ради позбавили її мандату.

Селищного голову Юрія Прилипка судять за шахрайство – він взяв кошти в кількох громадян і не повернув їх.

Весною правоохоронці затримали депутата Коцюбинської селищної ради Миколу Єременкаякий самопроголошувався селищним головою, та мешканця Ірпеня Євгена Мельничука за вимагання і отримання неправомірної вигоди у розмірі 200 000 грн.

1 Comment

  1. Влад 6 Липня 2018 at 14:29

    Ще одна Криса попалася, яка бiльш за всiх кричала що всi падли, а воно ïжате чмо нiчого не крало у бабусь та громади.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539