Роботи на Шулявці виконуватиме друг Кличка – петицію киян депутати проігнорували

0

Транспортна комісія Київради відмовилась підтримувати прохання киян про повторний конкурс на краще проектне рішення Шулявської транспортної розв’язки, а мер Кличко вже заявив, що реконструкція аварійного мосту почнеться за кілька тижнів.

“Сьогодні ми знову розглядаємо цю петицію, другу вже, щодо Шулявського шляхопроводу. На жаль вимога десяти тисяч киян ігнорується навіть попри слова мера про відкритий конкурс місяць тому, тоді питання було лише у тому, хто з експертів буде долучений, – сказав на засіданні комісії депутат Прохор Антоненко. – Зараз ми чуємо, що шляхопровід ось-ось обвалиться, і треба робити терміново реконструкцію, і прикриваються термінами. Цей мер у нас вже чотири роки, і чотири роки міст обвалюється. Він і раніше був у критичному стані. Але нічого не робилось, поки не придумали схему”.

Столичний депутат говорить про те, що журналісти програми “Схеми” дізналися, що під час тендеру відбувалося протягування однієї з компаній, яка зрештою цей тендер і виграла. “Це фірма друга Віталія Володимировича (Кличка, – ред.) пана Максима Микитася, який забудовує висотками весь Київ. Можливо, квартири погано продаються, так він перейшов на освоєння бюджетних коштів. А це один з найбільших тендерів цього року. Мова про 600 мільйонів гривень. Згодом сума буде піднята до півтора мільярда», – поточнює Антоненко.

Варто сказати, що Шулявський міст – важливий транспортний вузол не тільки для Києва, а й загалом для України. Він поєднує шляхи на аеропорт “Жуляни”, центр столиці та трасу на Львів, а отже до Польщі та Угорщини.

Окрім планів від влади існує альтернативний проект реконструкції, за який виступають кияни – розв’язка Віктора Петрука. Архітектор розробив і спроектував сучасну і ефективну трирівневу розв’язку.

“Єдине рішення, яке ви, депутати, зараз приймаєте, політичне, – говорить представник громадськості, юрист Олександр Мазуркевич. – Ви не вирішуєте, який проект будувати, а який – ні. Є петиція, яка підписана у рекордно короткі строки киянами – за вісім днів вона набрала 10 тисяч голосів. Якщо ви не пам’ятаєте, то у нас є заява мера, яку він зробив на зустрічі із нами, з приводу того, що буде проводитися міжнародний конкурс. І ця петиція про те саме, що сказав мер. Тож давайте голосувати за слова мера, які він сказав публічно”.

Зрештою транспортна комісія відмовилась підтримувати петицію киян.

 

У той же час мер Києва Віталій Кличко повідомив, що роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу у Києві планують розпочати вже за декілька тижнів.

“Сьогодні багато спекуляцій на цю тему, що стосується тендерів. Ті компанії, які не виграли, подавали заявки в Антимонопольний комітет, він двічі вивчав ці скарги. Однак, за оцінками експертів, трирівнева розв’язка буде вдвічі дорожча, і буде довше виконуватися. Наше завдання – використовувати менше часу, для того щоб незручності були мінімальні для тих, хто користується транспортом, і для пішоходів”, – сказав Кличко.

У КМДА запевняють, що процедура тендеру на реконструкцію Шулявського мосту проведена відповідно до закону.

Фото – Радіо Свобода та фб Прохор Антоненко

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539