Бійка на будмайданчику на Осокорках: є травмовані й арештовані (ФОТО)

0

На Осокорках – гаряче. Місцеві жителі разом з Нацкорпусом вийшли на акцію на підтримку створення Екопарку, а поліція застосувала сльозогінний газ.

Нагадаємо, прямо на пляжі, який місцеві називають Київською пустелею, забудовник – банк Аркада – хоче звести понад 40 багатоповерхівок – житловий комплекс “Патриотика на озерах”. Тобто майже впритул до озер Небреж, Тягле та Мартишів. За словами активістів, існує припис про заборону робіт, але компанія ігнорує його.

“Сьогодні під час мирної акції спрямованої проти забудови Еко-парку “Осокорки” було сильно побито активістів “Національного Корпусу”. Одразу після початку протесту на місце прибула поліція, вона одразу почала проявляти вороже ставлення до протестуючих. Незважаючи на те, що поряд були діти та жінки, поліціанти застосували сльозоточивий газ”, – розповідають у Нацкорпусі.

Кількох активістів правоохоронці затримали та доправили до Дарницького відділку.

Можлива причина – невідомі кидали у бік поліцейських каміння та фаєри, а згодом було зруйновано паркан забудови, який з’явився кілька днів тому.

Напередодні місцеві активісти закликали усіх небайдужих зібратися на акцію у цю суботу, 28 липня, об 11.00.

фото – Іван Пухлик

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539