Суд вимагає у забудовника на Обухівській документи

0

15 серпня Апеляційний адміністративний суд розглядав апеляцію щодо скасування дозвільних документів по нелегальній забудові на Обухівській. Представники забудовника на суд не з’явились.  Одночасно розгяладають апеляційну скаргу від активістів та Департаменту будівництва та архітектури Києва.

Позивачами виступили місцеві мешканці Віта Думанська, Микола Шаміч, а також депутат Київради Прохор  Антоненко.

Віта Думанська, яка проживає поблизу незаконної забудови, коментує:

Ми вимагаємо, щоб до справи долучилась прокуратура, адже мова йде про захист інтересів громади. Оскільки на діялянку накладено арешт, будемо просити прокуратуру долучитися до справи. Виникають сумніви, що Департамент ефективно бореться з протиправною забудовою Білічанського лісу.  Рада, що на суд приходять небайдужі активісти.

Адвокатка позивачів Олена Бардіна зазначає:

Насторожує, що Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва обмежився інтересом до того, що забудовник надав недостовірну інформацію про проектанта. При цьому ключове в цій справі, що забудовник надав недостовірну інформацію щодо можливості будівництва на земельній ділянці та наявності на земельній ділянці недобудованого будинку.  Так, земельна ділянка, на якій розпочалися будівельні роботи, нікому не виділена. Так, в листі управління Держгеокадастру у Київській області від 21.11.2017 року №8-10-0.441-17547/2-17 зазначено, що будівництво по вулиці Обухівський 122 у Святошинському районі в м. Києва здійснюється на земельній ділянці не відведеній для цієї мети. При цьому за свідченнями місцевих мешканців ніякого, в тому числі недобудованого будинку по Обухівській 122 ніколи не існувало.

Адвокат підкреслила важливість витребування у забудовника оригінали документів, що вказані в якості підстави виникнення права власності на недобудований житловий будинок на земельній ділянці по вулиці Обухівський 122.

Нагадаємо, серпні 2017 року громада Святошина виступила проти незаконної забудови на Обухівській, яку ДАБК визнало самочинною. Забудовник попри відсутністьдозвільної документції продовжив будівництво. Вночі місцеві мешканці, які вимагали спинити незаконне будівництво, знищили будівельний вагончик та спалили паркан.

ДАБК програло першу інстанцію, про що громада дізналась пост фактум. Активісти подали апеляцію, за судовий збір заплатили власним коштом. “Громада Київщини” інформуватиме читачів про дати засідань та їхній перебіг.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539