Дерева ніхто не рахує: скільки верб та тополь зрубали біля університету “КПІ”

0

“Київзеленбуд” знищує старі верби, клени, ясені біля корпусів Київського політехнічного університету ім. Ігоря Сікорського. Про це повідомляють користувачі соціальних мереж.

“Підійшла і подивилася. Я не експерт по оцінці дерев, але можу точно запевнити, що це дерево було більш ніж в нормі. Красиве, потужне і квітуче”, – пише небайдужа киянка Діана Етіо.

“У моєму розумінні трухляві – це сухостій, дерево з дуплом, – додає вона. – Тут я такої трухи не бачу. Ялини, що були давним-давно висаджені, простояли би ще довго. Але це моя суб’єктивна думка”.

У Правилах догляду за зеленими насадженнями написано: санітарне обрізання ─ це видалення сухих чи пошкоджених гілок. Проводять його, коли дерево зелене, щоб відрізнити суху гілку від живої. На фото видно, що деякі дерева лежать на землі з листям, а деякі з сухими гілками.

Справу почали ще 30 липня. Тоді спиляли кілька дерев біля першого корпусу.

Загалом – комунальники “взяли у роботу” чотирнадцять дерев. Хоча Діана думає, що, насправді, більше, – щодня одне-два, ніхто ж не рахує.

За даними КО “Київзеленбуд”, всі дерева були в аварійному стані, що показали результати обстеження. Останнє проводилось за запитом технічного університету.

Найстарішому дереву – ялині – було 100 років. Спиляли її, бо була суха. Верби, яким 60-70 років також виявилися трухлявими та дуплистими. Про це йдеться в актах обстеження зелених насаджень, що підлягають виділенню, які отримало видання “Хмарочос”.

“Громада Київщини” раніше розповідала, як можна рятувати старі дерева.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539