Апеляція по Кампі – бучанці їдуть підтримати позов прокуратри

0

12 вересня о 10:00 ранку Київський апеляційний господарський суд розгляне апеляційну скаргу прокуратури Київської області на рішення суду першої інстанції щодо будівництва в бучанському лісі. 

Більше року тягнеться судовий спір між прокуратурою Київської області з одного боку та Бучанською міською радою, забудовниками ТОВ “Комфорт ЛТД” та ЖБК “Кампа-Парк” – з іншого.

Предметом спору є дубово-грабовий ліс, який росте у Бучі на ділянці за адресою Лісова 1-а. Посилаючись на Постанову Верховного Суду України від 29 липня 2015 року у справі № 367/4187/14-ц прокурор вимагає розірвати незаконно укладені договори оренди і суборенди з забудовниками.

Щоразу в кімнаті суду набивається стільки вільних слухачів, що нема чим дихати. Жителі Бучі приходять з дітьми, в руках тримають плакати з фотокартками вікового лісу. Вони стоять годинами, допоки забудовники разом з юристом Бучанської ради приведуть черговий стос намальованих задля легалізації будівництва документів.

Але дарма ми вірили в те, що наша присутність вплине на суддівську колегію та не дасть змоги купити несправедливе рішення. Суд першої інстанції знехтував Постановою Верховного Суду, де доведено, що ця територія в Бучі є лісом, та правом людей на чисте і сприятливе довкілля.

Безліч писанини в рішенні тут  наче навмисне виписана, щоб приховати заангажованість суддів. Серед купи аргументів, які дали підставу справедливому та чесному суду таки віддати ліс під знищення, наприклад, такі:

“суд не зумів переконатись, що ділянка з держлісагентства має дійсно ті ж самі поворотні кути, що й ліс біля Кампи”.

Виникає риторичне питання: а номеру реєстру для цього хіба недостатньо? І навіть якщо суд має певні сумніви, чи є ліс на ділянці чи нема, то хіба вони можуть бути використані задля зняття арешту та включення зеленого світлу будівництву?

Іншим не менш абсурдним аргументом з точки зору раціонального мислення став факт, що договори оренди є похідним від певних інших договорів оренди, які були укладені до того, як ВСУ остаточно назвав рішення про дерибан лісів Бучі незаконним.

Судді при цьому не зацікавились тим, що у похідних договорах було змінене цільове призначення з рекреації на багатоквартирну забудову. Та й те, що ліс був на ділянці і до того, як ВСУ остаточно в бюрократичній тяганині поставив на цьому питанні крапку.

Судді Христенко, Антонова і Мальована назавжди запам’ятались нам – тримали рік людей за ідіотів в своїй маленькій комірчині. Щоб потім зухвало сміятися над нами в коридорі та злісно крізь зуби спустити: “А щоб знали як себе вести правильно”.

Але біль з часом проходить. А ліс нам треба захистити. Сторінку перегорнуто, боротьба триває. І вікові дуби і граби ми під пили не дамо! Запрошуємо усіх небайдужих прийти й підтримати прокуратуру в цьому судовому процесі. Небайдужі жителі Бучі збираються їхати туди гуртом – долучайтеся!

Як відомо, забудовник Антон Мирончук та його компанія “Орлан Інвест Груп” планують будувати на місці лісу в Бучі висотні будинки і вже їх рекламують.

Вищий господарський суд заборонив вирубку дерев у Бучі по вул. Лісовій. ТОВ “Комфорт ЛТД” та Бучанська рада подали касаційну скаргу на рішення Господарського суду та програли. Як відомо, цим рішенням за позовом прокуратури було накладено арешт на вкриту лісом земельну ділянку та заборонено вирубку дерев.

Авторка: Аліна Лізунова, мешканка Бучі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539