Київраду просять перейменувати станцію метро “Дружби народів” на честь Марії Примаченко

0

Відповідна пропозиція міститься на сайті електронних петицій. Її автор – правнучка художниці Анастасія Примаченко.

“Метро – це культура. Гарне сучасне метро – це навіть мистецтво. У назвах станцій метрополітену не дуже багато сучасного. Бульвар Дружби народів дістав свою назву у 1959 році, згодом на честь нього назвали станцію метро. Лише у 2009 році, через півстоліття, поруч із ним виник бульвар Марії Примаченко. Пропоную вшанувати ім’я великої українки, яка прославила нашу країну на весь світ! До речі, наступного року Україна відзначатиме 110 років від дня народження однієї з найвидатніших художниць у своїй історії. Мистецький феномен ХХ століття, український геній, людина, якою захоплювалися Пікасо та Шагал. “Я схиляюсь до землі перед дивовижним мистецтвом цієї талановитої українки”, – говорив про неї Пабло Пікассо”, – переконує Анастасія.

“Пропоную, щоб бодай на одній зі станцій київського метро лунало ім’я Марії Примаченко – людям на радість, країні на пам’ять”, – додає вона.

Аби петиція могла набрати необхідну кількість голосів залишилося 73 дні. За цей час треба зібрати понад дев’ять тисяч підписів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539