У Бучі планують забудувати територію навколо церкви

0

Територію навколо бучанської церкви по вул. Богдана Хмельницького вирішили забудувати висотками.

Проект майбутньої забудови днями презентували у приміщенні нещодавно збудованого храму.

Згідно макету, біля церкви планують звести кілька багатоповерхових будинків, що відмежують будівлю церкви від приватного сектору.

Мешканці Бучі шоковані новиною про чергове багатоповерхове будівництво в Бучі впритул до приватного сектору. Люди переконані, що навколо церкви має бути парк.

“Так там же приватний сектор. Де там будинки будувати? Ще рік потому гуляла на цій території з дитиною і міркувала, що дійсно парк будують навколо, тим паче, що територія дозволяє. Я не знаю, якесь вже все оскаженіле і очманіле навкруги. Може вже варто зупинитись і озирнутись навколо, що лишаємо лише випалене поле. Навіть птаху нема де сісти”, – зауважує бучанка Юлія Шишик.

Бучанці зауважують, що тих, хто дає подібні дозволи не можна й близько підпускати до виборів.

Бучанець Сергій Василишин вирішив поцікавилися у представників влади, що планується будуватися на землях комунальної власності навколо церкви.

З’ясувалося, що у червні 2017 року Бучанська рада прийняла рішення про розробку Детального плану території площею 5 га в межах вул. Руденка, Сім’ї Забарило, б. Б. Хмельницького та існуючої забудови.

Мета, з якою приймалося дане рішення, депутатам була донесена у такому вигляді:

“З метою визначення планувальної організації і функціонувального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації частини території в місті Буча”.

Окрім цього, у відповіді на запит Василишина перший заступник мера Бучі Анатолія Федорука, якого судять за розкрадання бучанського лісу в особливо великих розмірах, Тарас Шаправський зазначив, що оплачує розробку ДПТ навколо церкви дехто Ліневич Є.В., тезка скандально відомого забудовника, який вже будує впритул до приватного сектору в Бучі багатоповерхові будинки поряд з ТЦ “Модуль”.

Нагадаємо, мешканці Бучі зібрали більше тисячі підписів під зверненнями до Кабінету міністрів України, прокуратури, нардепа свого округу Ярослава Москаленка та місцевих депутатів з вимогою накласти мораторій на багатоповерхове багатоквартирне будівництво в Бучі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539