Результати тендеру: межі Біличанського лісу винесуть в натуру до кінця 2019 року

0

27 вересня НПП “Голосіївський” уклав договір з ДП “Науково-дослідним та проектним інститутом землеустрою” щодо винесення меж нацпарку в натуру. Ця установа стала переможцем тендеру, оскільки запропонувала найнижчу суму за свою роботу.

Згідно угоди, держпідприємство має розробити проект землеустрою щодо встановлення меж територій природно-заповідного фонду національного-парку на площі 6462,62 га та підготувати матеріали для внесення до Державного земельного кадастру відомостей про обмеження у використанні земель.

“Між Національним парком “Голосіївський” та зазначеним підприємством підписано договір на виконання робіт із розробки проекту землеустрою. Строк дії договору до кінця 2019-го року. За цей термін мають бути винесені межі в натуру. Також за цей час мають бути виконані питання розробки самої документації, питання геодезичних вимірювань, питання саме тривале по часу – це погодження зі всіма службами та установами, які передбачені законом та отримання висновків експертних установ. Загальна вартість договору – 1 млн 200 тис. грн”, – розповідає заступник директора НПП “Голосіївський”, головний природознавець Олександр Чорнобров.

“Вони вже приступили до виконання підготовчих робіт – зараз триває підготовчий етап – збір документів, матеріалів та інше”, – додає Чорнобров.

Екс-директор НПП “Голосіївський Борис Дробот зауважує, що за неякісно виконані роботи буде кримінальна відповідальність:

“Буде точно кримінальне провадження моєму наступнику, від прокуратури в любому випадку, якщо він затвердить проект з нестачею землі. За нестачу і невідповідність указу президента, якщо не затвердить з нестачею – кримінальне впровадження за розтрату бюджетних коштів”.

Як відомо, 1 травня 2014-го року Біличанський ліс став нацпарком, відповідний указ підписав президент України. Указ передбачав, що до кінця 2016-го року мали бути винесені межі в натуру.

Таке рішення стало можливим завдяки неймовірним зусиллям та громадян, активістів та журналістів, які протягом семи років боролися із казнокрадами та забудовниками.

Для того, щоб привернути увагу до проблеми Біличанського лісу, мер Коцюбинського Ольга Матюшина взяла участь в телепроекті “Нові лідери”. Вона вимагає винесення меж Біличанського лісу в натуру.

Через 4 роки після підписання указу про нацпарк активісти пікетували Кабмін, який не дає гроші на проект землеустрою.

У квітні 2018-го року Кабмін прийняв постанову, якою передбачено фінансування робіт по розробці проекту землеустрою НПП “Голосіївський”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539