Як у столиці шахраї вводять у гіпноз, а потім виманюють гроші

0

До моєї бабусі в квартиру прийшла незнайома жінка та змусила віддати всі гроші. Ймовірно, діяла за допомогою гіпнозу.

Все сталося минулої п’ятниці приблизно в обідню пору у Шевченківському районі столиці. Бабуся поверталася з магазину, коли до неї підійшла жінка років 45-50. Вона почала говорити про сусідів та називати конкретні імена. Аж раптом у незнайомки задзвонив телефон, та вона почала розмову, мовляв, гроші поміняла, можу передати через твою сусідку. І поклала трубку.

А потім звернулась до бабусі: “Щойно говорила з вашою сусідкою Марією, я їй принесла гроші, які обміняла, вона просила залишити їх у вас. Вона йтиме з роботи – забере”. Бабуся здивувалась, що сусідка з іншого парадного їй так довіряє, але вирішила, що допомогти треба, тож піднялась до своєї квартири з невідомою жінкою. Саме там вона дістала гаманець, та відрахувала двадцять купюр по 100$. Цю суму треба було передати Марії.

Аж раптом бабуся поцікавилась, навіщо міняти старі купюри на нові. Незнайомка сказала, що зараз усі так роблять, бо старі стають недійсними. Бабуся подумала, що може як раз замінити і кілька своїх. Жінка кудись подзвонила, а потім погодилась. Та й ще додала, що зараз і гривні треба міняти, бо є вже інші купюри 500 і 200 гривень.

Після “операції” бабуся зателефонувала мені, мовляв, я така молодець, поміняла кілька купюр, які назбирала за останні роки, бо ж старі пропасти могли. Я почала ставити додаткові запитання, але помітила, що старенька якось тягне слова, не може їх вимовляти чітко. Тож одразу поїхала до неї, а по дорозі викликала поліцію.

Приїхала, а у квартині на столі побачила такі папірці.

А бабця все ще не могла повірити, що з нею таке сталося.

Приїхали поліцейські, швидко все розпитали та викликали оперативників.

Жінка було на вигляд років 45-50 з темним волоссям, вдягнута у блакитну куртку та штани. При собі мала сумку коричневого кольору і червоний гаманець.

Звісно, я не дуже вірю, що шахрайку знайдуть. Але важливо, аби подібних випадків було менше – тому треба приділяти увагу своїм родичам похилого віку. Розкажіть цю історію своїм близьким, аби завтра жінка з червоним гаманцем не зайшла у вашу оселю.

Тетяна Мілевська, киянка

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539