Асоціація міст про об’єднання Києва і Коцюбинського: хотілося б, щоб парламент прийняв постанову на користь жителів

0

Київ та Коцюбинське повинні об’єднатися, оскільки це відповідає урбаністичному підходу, який застосовується у світовій практиці. Про це заявила заступниця виконавчого директора Асоціації міст України Людмила Даменцова в ефірі телеканалу Київ.

Даменцова наголосила, що Київ не підпадає під дію закону, який дозволяє містам обласного значення приєднувати до себе сусідні населені пункти.

“Місто Київ має спецстатус, а цим законом можуть скористатися міста обласного значення. У Київській області вже скористалися цим законом місто Буча та місто Ржищів. Житомир прийняв таке рішення. Є законопроект про міські агломерації. Але це лише законопроект. Тому зараз можна вирішити це питання з містом Києвом і селищем Коцюбинське через постанову Верховної Ради України.  Асоціація міст України підтримує цей процес, оскільки це вирішення питань життєдіяльності. Близько 90 % працює в місті Києві сплачують тут податки, а послуги отримують в Ірпені, Ворзелі. Саме в цьому є нерівність. Дуже хотілося б, аби Верховна Рада прийняла відповідну постанову. Було б дуже добре якби це рішення було на користь жителів Коцюбинського”, – наголошує Даменцова.

Представниця Асоціації міст України зауважує що про добровільність цього об’єднання свідчать результати громадських слухань, які були проведені в слеищі за ініціативи громади 3 березня 2018 року. Майже 61 % висловився за приєднання до Києва.

“Не 20, не 40, а це 61 %. Люди прийшли і розповіли, де вони бажають далі жити, де бажають отримувати послуги. Це є волевиявлення жителів. 9 місяців не відбуваютсья засідання сесій (в Коцюбинському – прим. ред.) і не приймаються ніякі рішення. Це прикро чути. Інші громади планують своє майбутнє на декілька років. Як створювати робочі місця. Все на користь людині. Думають комплексно. Дуже шкода, що наразі відбувається така ситуація коли люди змушені доводити, що їм треба якісніші послуги. Вони готові приєднатися до міста, де є суміжна територія, де 90 % людей працює. Тож сподіваюся, що ВРУ прийме рішення на користь жителів”, – резюмує Даменцова.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539