Що малюють художники, яким довірили столичну підземку

0

“Громада Київщини” розшукала роботи митців.

Над створенням муралу на станції метро “Осокорви” вже почали працювати художники з Бразилії та Бельгії – Аполло Торес та Метью Доун. Вони відомі своїми муралами у Нью-Йорку, Сан-Паулу, Мілані, Римі, Гельсінкі та інших містах світу.

Нагадаємо, столичний проект має назву “More than Us”. Площа розпису – 2 716 кв. м

“Концепт муралу складається з поєднання восьми поглядів митців світового рівня, їх креативного бачення та думок на актуальні теми, що стосуються безпосередньо українського народу”, – зазначають у КП «Київський метрополітен». За задумом митці мають звернутися до теми “територіальної цілісності України та підвищення іміджу України в сфері сучасного мистецтва на світовій арені”.

“Ціль проекту – об’єднання народу, підняття національного духу та патріотизму через призму художньої візуалізації міцності України з елементами соціальних цінностей”, – повідомляють у комунальному підприємстві.

Проект здійснюється за підтримки Міністерства інформаційної політики України та сприяння Київської міської державної адміністрації.

Для цього 17 вересня ДП “Центр захисту інформаційного простору України» Міністерства інформаційної політики уклало угоду з ФОП Смачелюк Денис Анатолійович про розпис станції метро “Осокорки” на сумум 3,7 млн. грн. Закупівлю провели за переговорною процедурою, адже цей підприємець – переможець мистецького конкурсу міністерства на тему “Зміцнення національної єдності”.

Виконати настінний розпис у київській підземці художники планують до 25 листопада.

А ось так виглядають роботи Тореса та Доуна у їх країнах.

Аполо Торрес. Бразилія. Освіта не є злочином

Аполо Торрес, Бразилія

Аполо Торрес, Бразилія

Метью Доун. Гент, Бельгія. 2015 рік

Метью Доун. Ensor Instituut, Бельгія. 2018 рік  

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539