Будівництво Макдональдсу в сквері – лакмус для депутатів Київради

0

У Святошинському районі Києва місцева громада забила на сполох – у сквері на Проспекті Перемоги з’явився зелений будівельний паркан. Як виявилося, у сквері готуються звести ще один McDonald’s. Активісти звернулися до депутатів Київради зі Святошина. Громадський рух ЧЕСНО дізнався позицію депутатів міськради щодо будівництва в зеленій зоні.

Громадський рух ЧЕСНО звернувся по коментар до керівництва McDonald’s, де підтвердили, що підписали договір оренди на будинок, який ще не збудували в сквері на проспекті Перемоги, 138.

На сьогодні між ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд» та компанією ТОВ «Фуд-Технолоджі» підписаний попередній договір оренди одноповерхової будівлі, площею 471 м.кв., будівництво якої планується на просп. Перемоги, 138 у Святошинському районі міста Києва. З приводу додаткових запитань та документації на будівництво, просимо звертатися до ТОВ «Фуд-Технолоджі”, – коментує Анастасія Зражевська, очільниця PR-департаменту McDonald’s.

На будівельному паркані висить оголошення, що дерева не будуть зрізатися.

Жителі Святошина зауважують, що вирубка була проведена раніше.

Місцевий громадський активіст Петро Михайленко, який проживає на Святошині з 1983 року, розповідає, що звертався до депутата міськради від БПП Георгія Ясинського з цією проблемою.

Я приїхав до нього в приймальню і залишив звернення до депутата по округу, що є така проблема і прошу вас втрутитися в ситуацію. Згідно з генеральним планом міста це є зелена зона загального користування, були облаштовані пішохідні доріжки, лавочки, ліхтарики і загалом чистенький сквер був, а тут раптом – будівництво. Попросив його звернутися до київського міського голови та ініціювати питання щодо розірвання договору оренди даної ділянки, щодо відновлення скверу та відновлення благоустрою, а також зробити депутатські запити, щоб держгеокадастр роз’яснив, яке функціональне використання цієї земельної ділянки…”

За словами активіста, депутат його переконував, що нібито забудовник може допомогти облаштувати сквер.

Година й 40 хв спілкування з депутатом зводилася до того, що він переконував, що там усе законно. А я кажу – Як законно? Ось же зелена зона загального користування! А він каже – “Я не юрист, я – економіст”. Я порадив йому дати юристам, а він каже, що не буде цим займатися і вважає, що вони можуть там гарно все облаштувати – дитячі майданчики, лавочки і взагалі. Вся розмова зводилася приблизно до цього”.

Громадський рух ЧЕСНО звернувся по коментар до Георгія Ясинського. Ясинський – помічник депутата Верховної Ради Володимира Ар’єва, на чиєму окрузі відбувається будівництво.

Нещодавно моя громадська приймальня отримала запитання щодо будівництва ресторану McDonald’s за адресою: проспект Перемоги, 138. Формально зазначена територія знаходиться за межами ввіреного мені округу, але дуже наближена до нього. Мною вже були направлені відповідні звернення до профільних департаментів Київської міської державної адміністрації щодо з’ясування наявності законних підстав для розміщення даного закладу громадського харчування, на вищезазначеній території. Попередньо нам стало відомо, що дана ділянка належить цій компанії на праві оренди з 2006 року. Вважаю що будь-яке будівництво в зелених зонах суперечить інтересам громади, навіть за наявності всієї дозвільної документації”, – коментує депутатЯсинський.

Інший депутат Київради зі Святошина Прохор Антоненко каже, що є всі підстави вважати будівництво у сквері незаконним.

У кінці серпня встановили паркан у зеленій зоні біля метро Житомирської. Там хочуть будувати черговий McDonald’s, хоча поряд на Академмістечку вже один є. Я направив необхідні звернення. Отримав відповіді, що у забудовника в копії містобудівних умов – це зелена зона загального користування. Це нонсенс. Не може бути в зеленій зоні побудований заклад громадського харчування. Але, на жаль, у нас тепер таке трапляється часто. Доводиться з цим боротися. Підготував запит на міського голову на останній сесії, щоб він розібрався… Мало надії. що він це зробить, бо його департамент і видавав ці дозвільні документи. Також я звернувся в ДАБІ, в чиїх повноваженнях скасовувати містобудівні умови. У нас є позитивна практика, підключаючи нардепа Юрія Левченка, – поряд по іншу сторону від Палладіна 2 роки тому хотіли побудувати АТБ, але там нам удалося скасувати містобудівні умови та декларацію на будівництво. Умови ідентичні. Сподіваюся, що встигнемо це зробити до будівництва”, – каже депутат Київради від “Свободи” Прохор Антоненко.

Громадський рух ЧЕСНО попросив прокоментувати ситуацію із забудовою також депутата Київради з “Київської команди” Сергія Гусовського – Сергія Харчука.

Депутат відповідає, що не в курсі проблеми, до нього ніхто не звертався, але все з’ясує найближчим часом.

Я в принципі проти будь-якого будівництва в зелених зонах. Святошин був раніше санаторною зоною. Там була купа парків та дитячих санаторіїв. Я це пам’ятаю з дитинства”, – відповів депутатХарчук.

Нагадаємо, ЧЕСНО дізнався, як депутати Київради матросять киян, підкуповуючи їх різними безкоштовними благами.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539