Квартині оборудки: Даніш програв суд і має віддати гроші ошуканому громадянину

0

Касаційний суд визнав, що голова фракції “Нових облич” Коцюбинської селищної ради Сергій Даніш повинен повернути кошти громадянину Олегу Величку. Рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

Олег Величко подав на Даніша позов до суду. З позову стало відомо, що Даніш продав Величку квартиру по вул. Артема 2008 року. Величко вимагав у Даніша гроші у сумі 207 000 доларів.

Величко позивався, бо суд скасував довіреність, яка дала підстави продати квартиру Данішу й повернув майно законному  попередньому власнику. Даніш по суті  отримав право розпоряджатися квартирою і одразу ж її перепродав.

У тексті судового рішення йдеться, що нотаріус, який видавав довіреність на продаж квартири через довірену особу сам з Житомирщини. Цю довіреність у подальшому скасували.

2016 року Шевченківський суд задовольнив позов частково і зобов’язав Даніша повернути Величку лише 505 000 грн, оскільки саме така сума була відображена в нотаріально посвідченому договорі.  (Тепер, з урахуванням нового курсу це приблизно 18 000 $).

Цей позов проти Даніша збігося в часі з ще одним позовом. До Даніша позивався коцюбинець і спортсмен Сергій Вашенко. Він вимагав 5 мільйонів гривень. Той, кому Даніш нібито не віддавав гроші, відгукувався про свого боржника вкрай позитивно:

“Я считаю его (Даниша – прим. авт.) положительным человеком. Я считаю его замечательным человеком. Какие у нас с ним финансовые отношения – это наше личное. Если он захочет давать какой-то комментарий, информацию – он имеет право, если вы хотите спросить о нем как о человеке – я вам скажу. Это замечательный человек. Один из лучших, которых я встречал в своей жизни!”

Більше того, насторожує те, що кандидат юридичних наук Сергій Даніш, який нібито не хотів повертати борг, у першій же інстанції, рішення якої не набуває законної сили, якщо його оскаржити в апеляції, квапиться визнати цей позов про борг у 5 мільйонів. Справу веде в Ірпінському суді суддя Дмитро Чернов.

А позивач Ващенко, якому нібито винні 5 млн грн, погоджується забрати нерухомість – квартиру і ділянку – вартість яких суттєво не дотягує до суми боргу. І що ще дивніше, квартира Даніша в Бучі стає через півроку на 1 день власністю іншого депутата Коцюбинської ради від Нових облич Анатолія Столяра і він сам її одразу ж продає за ціною нижче ринкової.

Таким чином, щоб по рішенню суду не платити  кошти і не ризикувати майном Даніш позбувається майна, на яке накладали арешт.

У його декларації за минулий рік є маузер та готівка у розмірі 124 500 доларів. Про борг третім особам у декларції  Даніша не йдеться.

Очільник фракції “Нові обличчя” заробив торік менше 60 тисяч гривень. При цьому колишнього помічника екс-нардепа Партії регіонів Петра Мельника позиціонують в селищі як спонсора і благодійника.

Фото на кавер: з соцмережі Facebook депутата

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539