На станції метро Почайна з’явився новий напис

0

Відтепер нова назва станції вказана великими літерами.

“Ось так просто, відчувши час, знайшовши друзів і соратників, історично обгрунтувавши, проголосувавши, помітингувавши, побігавши і попрацювавши, відстоявши і захистивши, ми це зробили”, – написав у фейсбуці столичний депутат Костянтин Богатов.

Вночі, коли рух потягів було зупинено, він разом з громадською активісткою Анабеллою Моріна та працівниками метрополітену, власноруч чіпляли літери кольору міді.

Раніше Моріна розповідала, що над стилістикою шрифту працювали довго. Але саме цей затвердила архітектор станції метро Тамара Целіковська.

“Урочистий момент, до якого ми йшли два роки. Через чистилище громадських слухань, комісій, сесій. Тільки що ми встановили разом з працівниками метрополітену нову назву станції Почайна на колійні стіни. Завтра продовжимо, зробимо останні штрихи, але це в будь-якому випадку вже фініш. І це ж одночасно старт. Завдяки перейменування метро Почайна повернулася і стала трендом. Про річку тепер знають усі, а не тільки вузьке коло любителів давньої історії нашої країни. Почайна вже змінює простір навколо себе. Ринок, якісь компанії, холи навколо переймають її назву, а воно зобов’язує”, – додає Моріна.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539