Гостомель: екс-регіонала Прилипка не поновили на посаді селищного голови

0

Відповідне рішення 25 жовтня ухвалив Апеляційний суд міста Києва. Колегія судей залишила в силі рішення суду першої інстанції, яким мера Гостомеля Юрія Прилипка відсторонили від посади на два місяці.

“Суд почався з великим запізненням – на 2,5 години. В цей час Прилипко та його команда чекали на 5-му поверсі Апеляційного суду, зберігали оптимізм. Мер Гостомеля час від часу з кимось жартував по телефону. Але впало у вічі, що цього разу група підтримки була малочисельною – усього 3 людини. Не було гостомельського батюшки й прихожан, не прийшли й генерали козачих військ, не привезли хор та не приїхала з мегафоном як минулого разу дочка Прилипка депутатка Гостомельської ради Надія Дудник. Було також дивно, що інтереси Прилипка в суді представляв лише один адвокат. До слова, адвокат Ігор Козак, який раніше захищав Прилипка, з’явився в кулуарах суду, але на саме засідання не прийшов”, – розповідає як було на судовому засіданні журналіст Леонід Фросевич.

“Одразу було видно, що щось пішло не так, не за планом Прилипка. Суддя почав “виховувати” захисника Прилипка, влаштувавши йому правовий лікбез, коли той попросив скасувати не лише ухвалу Голосіївського суду про відсторонення, а й взагалі закрити справу. На це судді зауважили, що адвокату потрібно вчитися правильно подавати апеляційну скаргу й наголосили, що предметом розгляду в Апеляційному суді є справа про відсторонення Прилипка від посади селищного голови, а не про кримінальне провадження вцілому”, – додає Фросевич.

Засідання тривало півгодини. Суддя зазначив, що рішення остаточне й оскарженню не підлягає.

“Коли суддя зачитав рішення суду, Прилипко побагровів, було видно, що такого він явно не очікував. Виходячи з зали засідань він кинув таку репліку своїй малочисельній групі підтримки: “І навіщо ми сюди приходили?”, – пригадує журналіст.

 

Досудове розслідування в справі розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах екс-регіоналом Юрієм Прилипком триватиме до 22 листопада 2018-го.

Як відомо, прокуратура підозрює Прилипка у кількох злочинах. Йому інкримінують підробку документів та розтрату бюджетних коштів.  22 серпня Прилипку було вручення повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України. Ці злочини передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна та забороною займати керівні посади строком на 3 роки.

29 серпня Голосіївський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу меру Гостомеля екс-регіоналу Юрію Прилипку. Його зобов’язали сплатити заставу 552 тис. грн. та здати закордонний паспорт.

15 вересня поліція та СБУ провели обшуки у  Прилипка. Його підозрюють в участі та фінансуванні злочинної організації, яка функціонує в Приірпінні та діє по всій Україні. Обшуки пройшли в будинку, де мешкає Прилипко по вул. Яровій та в його кабінеті в приміщенні селищної ради.

Того ж дня у Приірпінні затримали злочинну організацію з числа колишніх спортсменів та раніше судимих осіб за тяжкі та особливо тяжкі злочини. У поліції з’ясували, що організація діяла під прикриттям Гостомельського селищного голови екс-регіонала Юрія Прилипка. Зловмисники займалася розбійними нападами та вимаганням неіснуючих боргів,  застосовували силу і зброю, а також займалися шантажем і пошкодженням чужого майна.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539