Навіщо перевзули Булгакова (ФОТО)

0

Бронзова статуя письменника на Андріївському узвозі віднедавна має яскраво-жовті туфлі.

У музеї Михайла Булгакова, який розташовано поряд, “Громаді Київщини” розповіли, що колір взуття письменнику змінили тимчасово у рамках мистецького проекту, ціль якого привернути увагу до відомих постатей Києва.

Музейні ж працівники вирішили скористатися можливістю по-своєму. Як відомо, у багатьох пам’ятників є місце, потерши яке люди загадують бажання. “І чомусь у Булгакова це ніс, – говорять у музеї. – Він періодично залишається з носом жовтого кольору, який ми змушені зафарбовувати”. Тому в адміністрації сподіваються, що акція допоможе їм перенести акцент з носу на туфлі. А надто, що жовті туфлі, дійсно, були у житті в письменника – якось він купив такі на базарі, чим дуже здивував свою дружину.

Як відомо,  пам’ятник Михайлу Булгакову є першим монументом у світі, який був присвячений письменнику. У 2007 році його було встановлено поряд з музеєм Булгакова у Києві. Біля саме того будинку під №13, де Михайло жив зі своєю родиною, коли викладав у Київській духовній академії.

Пам’ятник Булгакову – авторська ідея Миколи Рапая – київського скульптора.  Постать Михайла Булгакова зроблена в три чверті людського зросту. Письменник зображений сидячи на лаві, поклавши ногу на ногу і схрестивши руки на грудях. Поряд з бронзовим Булгаковим на лавці є місце – кожен охочий може присісти поряд та сфотографуватися.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539