До голови ГО “Екопарк Осокорки” прийшли з обшуком (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

0

Про це повідомляють місцеві громадські активісти.

“Нам подзвонила сусідка керівника ГО “Екопарк Осокорки” Олександра Пилипенка, сказала, що бачила як той вийшов з під’їзду свого дому, а до нього підійшли невідомі – затримали, забрали мобільний телефон та разом зайшли у будинок”, – говорить член громадської організації Максим Стравінський. Активісти викликали адвокатів.

Як стало відомо “Громаді Київщини”, до Пилипенка прийшли податківці.

“Представився лише один учасник обшуку – людина показала документи податкової поліції Дарницького району. За нашою інформацію, серед цієї групи можуть бути і представники прокуратури, і служби безпеки”, – переконаний Стравінский. Він нині перебуває біля будинку, де живе Пилипенко.

Активіст пов’язує усі напади на Олександра з його діяльністю у ГО “Екопарк Осокорки” та боротьбі за створення парку на місці запланованого будівництва понад 40 багатоповерхівок.

Він розповідає, що Пилипенко – приватний підприємець, займається ІТ-технологіями. Понад півроку тому податкова запідозрила його у фінансових махінаціях. “Усіх членів нашої ГО податкова викликала на співбесіди, запитували, які ми маємо фінансові стосунки з Пилипенком. Але наша ГО працює винятково на пожертви, і все прозоро, тому іншої інформації ми надати не могли, – говорить активіст. – Приблизно місяць тому ми зі своїх джерел дізналися, що справа Олександра заглухла. І ось тоді, коли судові розгляди щодо ділянки під забудову вийшли на фінішну пряму, знову згадали, що на Пилипенка можна таким чином тиснути”.

Як повідомляла “Громада Київщини”, нині в Окружному адміністративному суді міста Києва відбувається розгляд справи про скасування дозволу на будівництво житлового масиву “Патріотика на озерах” на Осокорках. Суддя у справі – Костянтин Пащенко. Крайнє засідання 26 жовтня тривало майже 7,5 годин. “Навіть наші адвокати дивувалися, що адміністративну справу слухають в один день так довго. Ми бачимо, що суддя поспішає. Переніс засідання лише тому, що представники забудовника не надали документи про дозвіл на будівництво”, – говорить Стравінский.

А тим часом забудовник – банк “Аркада”, незважаючи на погоджений з мером Віталієм Кличком мораторій на припинення робіт до винесення рішення суду, з понеділка відновив роботи на ділянці.

Нагадаємо, на ділянці на Осокорках заплановане будівництво ЖК “Патріотика на озерах”, що налічуватиме понад 40 багатоповерхівок. Тобто майже впритул до озер Небреж, Тягле та Мартишів. Активісти та місцеві мешканці вважають, що на цій території на околиці Києва всяке будівництво має бути припинене. Вони вже кілька років пропонують створити ландшафтний природний парк на Осокорках. Кияни написали електронну петицію на сайті Київради, створили групу у Facebook для обговорення планів, здійснили SWOT-аналіз території, розробили її логотип і взялися за організацію локальної екологічної експедиції.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539