#Перемога: Громада в апеляції відсудила ліс в забудовника на Обухівський

0

В Апеляційному адмінсуді Києва громада Новобіличів добилася скасування дозвільних документів по незаконній забудові на вулиці Обухівській. Забудовник самовільно захопив ділянку під лісом та намагався залити фундамент. Рік тому під тиском місцевих мешканців будівельні роботи припинили.

Держархбудконтроль (ДАБК) скасував дозвільні документи ТОВ “ЖБК “Затишний дім” у зв’язку з наданням забудовником недостовірної інформації. Проте забудовник оскаржив наказ архбудінспекції та виграв суд першої інстанції.

Місцеві жителі Віта Думанська, Микола Шаміч та депутат Київради Прохор Антоненко подали колективну апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції. Сплатити судовий збір допомогли жителі масивів Новобіличі та Біличів.

Апеляційну скаргу також подав ДАБК.

Сьогодні на суді представниця ДАБК чітко пояснила суду підстави, чому інспекція видала наказ про скасування дозвільних документів.

Микола Шамич, який проживає поблизу незаконного будівництва, у своєму виступі зазначає:

“Я проживаю у цьому району давно. Під лісом ніколи не було будинку, який начебто взявся забудовник реконструювати”.

Віта Думанська наголошує, що юридично забудовник не має жодних прав на ділянку:

“Згідно з відповіддю Департаменту земельних ресурсів забудовник не має ніяких прав на ділянку. Земельна ділянка нікому не передана у власність чи користування. Прокуратурою накладено арешт на майно забудовника через самозахоплення. Забудовник також не надав оригіналів документів, які підтверджують право власності на нібито незавершене будівництво 1992 року”.

Представники забудовника на жодне апеляційне засідання не з’явились.

Суд прийняв рішення задовольнити апеляційну скаргу громади та ДАБК у повному обсязі. Тобто станом на зараз дозвільні документи забудовника скасовані.

“Далі треба відновити благоустрій на ділянці. Змусити забудовника прибрати бетонні блоки. Не можна все просто засипати землею, адже такі “умільці” розкопають і скажуть, що знайшли фундамент 90-х років і знову почнуть будувати”, – коментує Думанська.

Нагадаємо, місцеві мешканці активно протистояли незаконній забудові на вулиці Обухівській та домоглися скасування дозвільних документів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539