Суд розгляне справу про 750 гектарів на Осокорках

0

Цієї п’ятниці, 2 листопада, почнеться чергове судове засідання у справі про скасування дозволу на будівництво житлового масиву на Осокорках з понад сорок багатоповерхівок. Саме того, який забудовник – банк “Аркада” планує звести на місці міської пустелі біля озер.

Розгляд о 10.30 в Окружному адміністративному суді міста Києва (вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1). Суддя у справі – Костянтин Пащенко.

Минулий раз суд тривав 7,5 годин.

“Навіть наші адвокати дивувалися, що адміністративну справу слухають в один день так довго. Ми бачимо, що суддя поспішає. Переніс засідання лише тому, що представники забудовника не надали документи про дозвіл на будівництво”, – говорить член громадської організації “Екопарк Осокорки” Максим Стравінський.

Нині активісти переконані, що існує небезпека, що забудовник зміг домовитися із суддєю, тому просять прийти на засідання небайдужих киян та журналістів.

“Якщо суд буде бачити підтримку екопарку то просто так не зможе винести вирок на користь Аркади. Ми маємо бути сильними і разом відстояти свої озера, судді мають знати що вони стануть відомими, якщо проігнорують думку громади. Доказів незаконності будівництва у нас гора, але треба допомогти суддям почути їх! ”, – переконують активісти.

Нагадаємо, кілька днів тому до голови ГО “Екопарк Осокорки” прийшли з обшуком.

За 3,5 години фіскали вилучили телефон, ноутбук, iPad і навіть кредитну картку. Адвокат Олег Гурич, який прибув на місце події заявив про порушення під час обшуку. Як розповів “Главкому” сам Олександр Пилипенко після завершення слідчих дій в його помешканні, правоохоронці переключилися на його автівку, попередньо заволодівши її ключами, що зафіксували поліцейські, які прибули за викликом господаря і його адвоката. Після цього податківці провели обшук у ще одному помешканні Олександра Пилипенка. Йому закидають порушення статті 212 Кримінального кодексу України “Ухиляння від сплати податків…”. “У середині травня було відкрито кримінальне провадження. Чотири рази мене допитували”, – розповів Олександр в розмові з “Главкомом”. За його словами, допити можуть бути пов’язані з активною діяльністю громадської організації, засновником якої він є. Організація відома своєю протидією забудови  столичного масиву Осокорках.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539