Бучанські депутати виділили землю в лісі мешканцям сіл Рівненської області

0

На сесії Бучанської ради 24 жовтня депутати роздали землю в лісі. За ці проекти рішень депутати проголосували майже одноголосно. Мер Бучі Анатолій Федорук, якого судять за розкрадання земель лісового фонду в особливо великих розмірах, під час розгляду цих питань вийшов із зали засідань та не голосував.

Раніше, на вересневій сесії, депутати проголосували за виділення землі в лісі мешканцям Рівненської області. Федорук особисто голосував за усі виділення але потім рішення ветував. Депутати вето не подолали.

24 жовтня землю в лісі депутати продовжили виділяти. Так, дозвіл на відведення отримали Балишина Марина Вікторівна та Бантюк Людмила Дмитрівна по 9 та 10 соток відповідно на вул. Революції, по сусідству.

Ці земельні ділянки знаходяться в лісі.

За виділення голосували майже всі депутати, окрім представників “Свободи”, які утрималися. Депутати, які не голосували, були відсутні в сесійній залі.

За виділення в лісі проголосували майже одноголосно депутати від “Нових облич”, Батьківщини, БПП, Укропу, “Нашого краю” та “Партії захисників Вітчизни” (підтримав це рішення й новообраний депутат від ПЗВ Юрій Щербаненко, який замінив в раді Андрія Подкідишева, відкликаного нібито за народною ініціативою внаслідок звинувачень голови фракції Олександра Таможнього у хабарництві).

Підсудний Федорук під час розгляду земельних питань вийшов. Бучанці, які були на сесії, зауважили, що Федорук покинув сесію саме через питання дерибану землі в лісі.

Також у лісі по вул. Котляревського отримала 10 соток Карпенко Дарія Сергіївна.

По вул. Патріотів 10 соток у лісі, без зазначення точної адреси, отримав Кожухар Андрій Сергійович.

Депутат від “Свободи” Іван Окоєв зазначає, що незаконні виділення землі в лісі стали можливими через бездіяльність прокуратури:

“Земельний дерибан в Бучі набирає обертів. Після невдалої спроби на минулих сесіях протягнути виділення земельних ділянок, ця сесія не стала винятком. Знову депутатською більшістю було виділено ряд земельних ділянок в Лісовій Бучі невідовим особам і без вказаних адрес. Поки прокуратура бездіє і не знає, що робити з Постановою Верховного суду в Бучі продовжують знищувати залишки лісу”.

Саме Окоєв після виділення землі в лісі на сесії Бучанської ради 6 вересня написав заяву до прокуратура Київської області Максима Киричука щодо протизаконності дій Бучанської ради.

Після цього листа до прокуратури Федорук вирішив ветувати рішення про виділення землі в лісі. Перший заступник Бучанського голови екс-начальник юридичного відділу Тарас Шаправський зазначив, що дані питання потребують доопрацювання. На сесії Бучанської ради, яка відбулася 25 вересня, депутати мали долати вето Федорука, проте не наважилися це зробити.

Джерела редакції “Громади Приірпіння” в Бучанській раді надали журналістам копії заяв на землю, які були розглянуті на сесії 6 вересня, а потім ветовані. Як з’ясувалося, чотири заяви були написані мешканцями сіл Рівненської області в один день – 19 червня 2018-го року.

Ось зразок заяви Вербулевського Віталія Юрійовича, мешканця одного з сіл Острозького району Рівненської області. На ній стоїть печатка ЦНАПу, на якій вказано, що заява надійшла 19 червня.

Так само 19 червня заяви на землю через ЦНАП подав Гурко Вадим Валерійович, який за дивним збігом обставин також мешкає в Острозькому районі Рівненської області.

Так само 19 червня вирішив попросити землю в Лісовій Бучі ще одни мешканець Рівненщини Дубич Андрій Миколайович.

Ризикнув разом з земляками попросити землі в Бучі й Матеюк Олександр Васильович.

Заяви громадян з Рівненської області були розглянуті на сесії Бучанської ради менш ніж за три місяці після їхнього написання – 6 вересня й по них було прийняте позитивне рішення, про що писала “Громада Приірпіння”.

Проте, лише нещодавно стало відомо, що за два дні до сесії Бучанської ради, усі четверо прохачів написали ще по одній заяві на ім’я Анатолія Федорука, де просили додати до своїх заяв графічні матеріали бажаного місця розташування земельної ділянки.

На цих заявах, писаних як під копірку, вже нема печатки ЦНАПу, що може означати, що вони були напряму передані адресату.

До слова, за усі ці виділення мер Бучі Федорук голосував особисто.

Депутат Київської обласної ради Ігор Домбровський зауважує, що у Бучі починають відроджуватися схеми дерибану:

“Як бачимо старі схеми земельних махінацій в Бучі починають відроджуватись. Однакові дати написання заяв, які написані лише за два дні до сесії. Залишається відкритим запитання, чому на заявах відсутній штам прийняття вхідної документації? Очевидно, що не обійшлося без покровителів в стінах Бучанському міської ради”.

Нагадаємо, використання схем земельного дерибану для Бучанської ради не новина. Як відомо, земля для комуніста Ігоря Калєтніка депутатами Бучанської ради виділялася через підставних осіб. Деякі люди “продали” своє право на земельну ділянку за 100 доларів учасникам схеми, а дехто і не знав, що став власником землі у Бучі. Схемою оформлення землі на підставних для “Бучанського межигір’я” займався, зі слів джерел редакції, депутат Бучанської ради від “Батьківщини” Олег Квашук.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539