Top-10 креативних подарунків дітям на Миколая чи Новий рік – Made in Ukraine

0

У листах до Дня Святого Миколая діти часто просять смартфони, планшети, бейблейди, ляльки лол, лего… Батьки після цього думають, що робити з цими іграшками, які вже завалили півкімнати. Насправді батьки або хрещені можуть подарувати дітям креативні речі і, що цікаво, знайти такі можна в українських виробників, а не піднімати економіку Китаю.

Замість лего 

Якщо дитина любить збирати лего, то на Харківщині нещодавно стартувало виробництво книжкових поличок, які можна складати за принципом лего. Так Ви можете дитині подарувати книжну поличку з вільхи, яка не просто стане Вам і дитині в нагоді, а буде у вигляді Тауерського мосту.

Його доволі легко і весело складати разом і є можливість обрати різні кольори або розфарбувати міст самому.

Обрати можна і інші мости – Харбор (Австралія) чи Ріалто (Італія). Є також стелаж у вигляді Фрідом Тауер або стіл у вигляді Тріумфальної арки. Книжкову поличку можна замовити і у вигляді Ейфелевої вежі.

Коли складаєте таке українське лего – є можливість у батьків розповісти про ці архітектурні пам’ятки, а потім показати на мапі міста, де вони розташовані. Коштує такий подарунок як велике оригінальне лего –  від  кількох тисяч гривень.

Які книжки покласти під ялинку?

Якщо вже мова зайшла про книжні полички, то всі батьки знають, як буває важко мотивувати дитину читати. Свого часу “Гаррі Поттер” повернув дітей до читання. І це вдалося автору навіть тоді, коли книжки на 500 і більше сторінок вийшли без малюнків. Зараз “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” вже видала перші три ілюстровані томи. Український переклад є одним з найкращих у світі. Відтепер “Гаррі Поттер” вже з малюнками.

Бюджет такого подарунку десь від 400 грн до 1150, якщо ви вирішите купити всі три томи. Якщо говорити про книжки, то чудовим подарунком буде трилогія Прохаськів про кротів. Вона перемогла у номінації “Дитяча Книга року ВВС – 2013”. Її вже переклали і видали іншими мовами світу, навіть корейською.

“Видавництво Старого Лева” видало трилогію в Україні і в книгарнях її можна придбати десь за 300 гривень.

Окрім книжок дітям можна подарувати передплату на журнал “Пізнайко” і тоді цілий рік в поштовій скриньці діти чекатимуть на свій подарунок щомісяця. Журнали є окремо для дошкільнят і школярів. Окрім журналу діти можуть з “Пізнайком” пограти на комп’ютері в розвивальні ігри.

Пам’ятні подарунки

До речі, якщо дитина вже потероман – то в Харкові є “Майстерня48”, яка на замовлення може виготовити чудоскриньки для особливих і секретних речей малечі.

У цій майстерні можуть зробити такі скриньки на замовлення. Це прекрасний подарунок для похресників. На них зазначають дату та час народження, а також вагу та зріст дитини. Можна обрати улюблених казкових персонажів та попросити про додаткові слова вітання від хресних.

У чудоскриньці, як правило, зберігають пам’ятні речі дитини і це згодом буде подвійний подарунок. Коли дитина стає повнолітньою – батьки на день народження можуть передати й скриньку з пам’ятними речами. Чудоскринька коштує від 1 300 гривень.

В асортименті є ростоміри та фоторамки. Дизайн узгоджується індивідуально під кожну дитину.

На Миколая пам’ятним подарунком від хрещених може стати українська мотанка від сестер Катриченок. Їхні мотанки вставляються в музеях всього світу від Польщі до Японії. Можна вибрати на подарунок мотанку, яка буде відповідати імені дитини. Мотанки коштують від 300 грн.

Окрім мотанок є оригінальні рушники, сережки та ангели – все ручної роботи.

Ангели можуть бути прекрасними новорічними іграшками на ялинку. Коштують від 100 гривень.

З користю для здоров’я

Ще одна річ, яка порадує дитину,  це тубінг. В Україні виробляють прекрасні тубінги для того, щоб малеча могла кататися з гірок. Переваги перед льодянками очевидні. Тубінг більш стійкий, менше перевертається і на ньому м’яко їхати.

Вартість в межах 1 000 грн. Залежить від розміру.

З

Є ті, хто народився в рік собаки, що минає. Не так давно запустили виробництво посуду із зображенням різноманітних тварин та дотепними написами.

Є посуд із зображенням свині, яка символізує прийдешній рік та новорічний олень з побажанням. Стартує ціна десь від 200 гривень.

У Львові запустився доволі творчий старт-ап з виробництва шкарпеток. Вони однаково креативні, що для дорослих, що для дітей.

Цей набір шкарпеток з науковцями може порадувати творчих дітей, яким не чужа наука. Це можливість незайвий раз поговорити з ними про те, хто такі Енштейн і Тесла. Також можна поговорити про “День сонця”, бо шкарпетки у парі – різні.

Dodo пропонує й інші моделі, які підійдуть меншим за віком дітям. Зараз у школі активно запроваджують святкування Геловіну. Набір “Бабайко” – саме те, що треба.

Асортимент доволі широкий і творчий. Можна знайти те, що буде не лише тематичним, а й відповідатиме уподобанням дитини. Дитячий набір – 120 грн. Доставка безкоштовна від 400 грн.

В Україні все частіше запускаються креативні старт-апи. На свята – хороша нагода бути оригінальним і підтримати молодий бізнес, ніж купити 10 ляльку LOL чи 5 бейблейд.

Цей матеріал написаний на некомерційній основі за ініціативи редакції задля підтримки молодих українських  креативних бізнес-команд в регіонах і не є оплаченою рекламою.

Фото на кавер: сайт clasno.com.ua

Всі інші фото з сайтів виробників

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539