Як БПП та “Батьківщина” виправдовують ДПТ Оболоні, з яким не згодна громадськість

0

Після кількох публікацій та публічних акцій проти забудови Оболонського району у пресі піднялась хвиля боротьби забудовників з активними громадянами.

“Проплачені мітинги і “замовні” статті у ЗМІ проти ухвалення детального плану територій (ДПТ) Оболонського району кажуть про серйозних замовників, які не зацікавлені у змінах в столиці”, – написав на своїй сторінці в Facebook експерт Олег Постернак.

Зазвичай Постернак коментує у пресі широкий спектр тем – від впливу Росії на вибори в Україні до медійних війн та виборів у сусідніх країнах, але тут взявся за локальну проблему одного зі столичних районів.

Його допис розійшовся українськими ЗМІ.

Політтехнолог пише, що прагне «розвіяти міфи, які поширюють серед киян деякі політики”. Мовляв, “ДПТ дає статус рекреаційної зони практично кожному двору, а значить і практично 100% захист від незаконної забудови”.

“А в Оболонському районі це реальна проблема. Наприклад, недавній скандал зі сквером на вул. Героїв Сталінграда, 44, який сподобався одному забудовнику. Він через суд скасував рішення Київради про виділення ділянки під сквер. Фактично, в разі неприйняття ДПТ будівництво там може початися в будь-який момент”, – запевняє він.

Цікаво, що саме такі ідеї щодо скверу та очистки озера Білого під час забудови багатоповерхівками території спорткомплексу “Акваріум” озвучує столичний депутат від БПП, обраний на Оболоні, Владислав Михайленко. “Ми з Владиславом Турцем (депутат Київради від “БПП”, обраний на Мінському масиві, заступник голови земельної комісії – прим. автора) придумали шлях – підготували проект рішення про зняття з реєстрації договору оренди, бо він уже давно закінчився. Вони продовжили його через суд і сплачують якісь смішні кошти – близько восьми тисяч гривень на місяць. Ми хочемо надати цій землі статус скверу”, – говорить він та стверджує, що лише ДПТ врятує цю ділянку від забудови.

Постернак також переконує про те, що озеро Біле не буде засипане.

“Чутки про те, що озеро збираються засипати піском, серйозно озвучували в якості аргументів депутати Київради, які вимагали скасувати розгляд ДПТ. Мабуть, ніхто з них просто не знайшов часу хоча б прочитати документ”, – зазначив експерт.

Але міф про цілковите знищення водойми придумують і розвінчують самі забудовники, адже люди свідомі, що на озері нічого не будуватимуть, але за рахунок прилеглих до нього територій створюватимуть прибудинкові території нових будинків. Також його можуть оточити парканом та обмежити доступ до певної частини берегу.

Про те, що громада виходить на протести, не читаючи документів, говорить заступник генерального директора команії-забудовника, яка має реалізувати проект ЖК “Акваріум” Ксенія Павловська. Інтерв’ю з нею надрукували одразу кілька всеукраїнських видань, зокрема, газета “Сегодня” та журнал “Фокус”.

Громаді Оболоні Павловська знайома – разом з Гаріком Корогодським вона була на громадських слуханнях про ДПТ Оболоні взимку 2018 року. Як і тоді, зараз розповідала і про очистку озера Білого, і про побудову сучасного безпечного комплексу з підземним паркінгом, дитячим садком та спортивними майданчиками. Нині говорить, що зауваження громадськості враховані – басейн і спортивний комплекс залишаться частиною проекту, лише планують удосконалити матеріальну базу.

Але Пані Павловська, мабуть, не вірно зрозуміла громаду. Окрім того, що вона виступає за збереження спортивної споруди, вона виборює право мати красиву комфортну рекреаційну зону, як це було задумано. Тобто без висоток перед вікнами. “Ми би хотіли займатись спортом та бачити простір і навіть зорі у ясну ніч! Так, зорі, і це важливо!”, – говорить мешканка одного з найближчих до “Акваріуму” будинків Людмила Микитюк.

Нині Павловська не лише займається будівельним бізнесом, а й є депутатом рівненської обласної ради від “Батьківщини”.

Цікаво, як “Батьківщина” та БПП голосуватимуть при розгляді питання ДПТ Оболоні на сесії Київради?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539