Коцюбинське віддасть майже 10 000 000 ТОВ “Мастер-Енерго” за вимерзання громади?

0

Депутатська більшість в Коцюбинському, яка вп’яте провела незаконний переворот влади, отримала доступ до бюджетних коштів. Кілька мільйонів вже віддали підприємству, яке так і не зробило належним чином централізовану каналізацію по вул. Бакала.

Тепер настав час розрахуватися з ТОВ “Мастер-Енерго”, яке кілька опалювальних сезонів поспіль тримало селище в холоді, підбурюючи людей на холодний бунт проти обраного громадою мера. З наших з вами податків на ТОВ “Мастер-Енерго” самопроголошений голова Сергій Даніш і його команда з “Нових облич” планує вивести до 10 млн грн.

На минулому тижні відбулося засідання бюджетної комісії. Що придумали ті, хто кілька років лобіює в раді інтереси “Мастер-Енерго”. Схема така.

Близько 10 млн. наших грошей переведуть з бюджету як поповнення статутного капіталу комунального підприємтва УЖКГ “Біличі” обіговими коштами на компенсацію придбаного котельного обладнання Валентину Мілюкову – керівнику ТОВ.  Наголошую, що це не поворотна допомога, яку УЖКГ “Біличі” мало б згодом повернути в бюджет.

Далі знайдуть якогось наївного керівника УЖКГ (а Ви думаєте, чому колишній керівник УЖКГ депутат Олексій Зінкевич, який при всіх переворотах влади намагався зайти в УЖКГ, як керівник, цього разу в УЖКГ не заходить), хто майже 10 млн віддасть ТОВ “Мастер-Енерго”. За що ж віддавати гроші, спитаєте Ви?

Придумали наступне пояснення: цілісно-майнові комплекси, якими зараз володіє громада – належать громаді, а котельне обладнання – ТОВ “Мастер-Енерго”. І нам необхідно за версією “Нових облич” виплатити компенсацію за котельне обладнання Валентину Мілюкову – керівнику ТОВ “Мастер-Енерго”.

У мене закономірне питання, а де договори оренди? Що ми давали в оренду тільки приміщення без котлів? Тобто в Коцюбинському до приходу ТОВ “Мастер-Енерго” і мешканці Меблевої і мешканці Лісової, і мешканці Доківської і Пономарьова або не опалювалися взагалі або опалювалися чудом – порожніми приміщеннями без котельного обладнання? Що ми передали Мілюкову? Голі стіни?

Петро Пушанко, який був на засіданні бюджетної комісії і який за часів екс-регіонала і колишнього голови селища Вадима Садовського очолював УЖКГ та був заступником Садовського, не надав нам договорів оренди, щоб я зрозуміла, яке майно брало в оренду ТОВ “Мастер-Енерго”. Також відсутня експертиза  котельного обладнання, яке зробив Валентин Мілюков. При цьому жодного первинного бухгалтерського документу на придбання даного обладнання не надається ТОВ “Мастер-Енерго”, яке до того ж знаходиться в стані ліквідації.

Що примітно, що члени бюджетної комісії Юлія Главацька, і Людмила Узерчук, і Галина Багінська  побоялися брати на себе відповідальність і приймати таке рішення і сказали, що має бути створена надзвичайна комісія, а рішення  має прийматися на сесії ради. Депутатська більшість від партії “Нові обличчя” прикриється колективною безвідповідальністю.

“Безумвоною умовою укладанні оговору з НАК НАфтогазом – це передача котелень на баланс УЖКГ “Біличі”. Що ж тоді передали на баланс УЖКГ “Біличі” – стіни без котлів і обладнання?” – обурується селищна голова Ольга Матюшина, яка після 5 перевороту в селищі намагається поновитися на посаді і вже виграла суд, в якому довела, що депутат Микола Єременко, який подав в казну сфальшований бюджет, ніколи не був секретарем.

Мешканка селища Наталія Коломієць, яка як юрист відстоювала інтереси громади в суді і домоглася того, щоб Коцюбинське не приєднували до Ірепеня теж обурена тим, що податки людей ті, хто захопив владу, вирішили вивести для недобросовісного теплопостачальника:

“Є рішення суду, яке набрало законної сили – котельні є власністю громади. То ми фактично платимо майже 10 млн юридичній фірмі, яка у нас, орендуючи ці цілісні майнові комплекси, навіть не платила нам орендну плату. Замість того, щоб ми в судовому порядку стягували з них орендну плату за користування нашими  ЦМК – ми хочемо подарувати їм майже 10 мільйонів? Це злочин. І та людина, яка поставить свій підпис під виведенням грошей – цей злочин буде доведений. Залишається також питання, чому прокуратура не притягає ТОВ “Мастер-Енерго” до відповідальності за те, що вони брали гроші з людей і не платили за газ “Нафтогазу” з 2015 року”.

Суд мав би з’ясувати, що саме ТОВ “Мастер-Енерго” купувало для котельні, що саме їм передавали і чому не сплачувалася орендна платня.

“Фактично свої гроші Мілюков не вкладав. У 2005 році він прийшов в селище нібито погасити кредит перед селищем перед банком “Аваль”, який йому потім компенсували з бюджету На Доківській котельні стояв котел квг 7.56 гк годину вартістю 77 тисяч гривень. Він по підробним паперам завищив вартість і т. д. Взяв в “Авалі” кредит на нього і обладнання і сам котел доробив років через 6 заледве і вніс це затрати як інвестиції. Завищив через прокладку-метелика вартість, а гроші – вивів готівкою. Далі котел на Меблеву купив за готівку. Він коштував тоді 15 000 грн. Він був б/в, а по паперах провів його як новий. Такий брухт точно багато не вартує. Тобто не має і вартості мільйону. Це десь 600 тисяч як для котла рівненського заводу моделі “Ретро”. Це середній сегмент. А про 10 мільйонів і мови нема”, – розповідає Дмитро Мамаєв, який на момент передачі котелень у ТОВ “Мастер-Енерго” співпрацював з ними.

Зважте на прекрасний план – Даніш не збирається сам підписувати виведення цих коштів на ТОВ “Мастер-Енерго”. Це зробить якийсь цап-відбувайло в УЖКГ. А після того, як такий цап-відбувайло гроші ТОВ “Мастер-Енерго” переведе, і візьме на баланс УЖКГ “Біличі” каналізацію по вул. Бакала, де фекалії верхом переливаються, то можна керівником УЖКГ ставити і свою людину – Зінкевича.

Бо всі ключові брудні справи з виведення грошей вже будуть зроблені.

Авторка: Наталія Пилипенко, депутатка Коцюбинської селищної ради, членкиня бюджетної комісії

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539