Мера Полтави на посаді поновив реєстратор з Ірпеня – ДОКОЛЄ ОЗУ діятиме в Приірпінні?

0

Після введення військового стану я писала в блозі про те, що міста в Україні можна захоплювати без танків. Достатньо просто людині прийти з грішми до реєстратора і можна віджати не лише населений пункт (наприклад, Коцюбинське), а й Одеський медуніверситет.

Про те, що медуніверситет захоплений ми дізналися від МОЗ на наступний день після оголошення воєнного стану. Тобто навіть структурна одиниця Кабміну БЕЗПОРАДНА в часи війни. Мін’юсту паралелепіпедно, що творять реєстратори в Україні не перший рік.

І от місцеві ЗМІ повідомляють, що Мамая з Полтави на посаді поновив реєстратор з Ірпеня. Тобто Мамаю для того, щоб внестися в реєстр з Полтави треба було їхати аж до нас… Ми Мекка чорних реєстраторів. Нею і залишаємося.

Кілька днів тому був суд. Розглядали кримінальну справу. Судили реєстраторку з Ірпеня Скоріну, яка незаконно зняла з реєстру обрану громадою селищну голову Ольгу Матюшину.Її визнали винною, але є одне “але”. Суд так довго тягнув, а правоохоронці не педалювали і строк, щоб її посадити за вчинене, сплив. Тобто вона винна, але не сяде. Це сигнал для всіх реєстраторів – косіть капусту, поки Мін’юст-імпотент не може навести лад, а керівник кабміну Гройсман закриває на це очі й каже, що буде просити парламент зняти з посади мерів (це геніально, так дєржать, децентралісти!).

Примітно, що на суді реєстратор Скоріна була в шубі.

Дохід в неї, згідно з декларацією менше 90 тисяч. Заощаджень готівкою 110 000 у.о. Добре бути реєстратором в Приірпінні? Ця ж Скоріна перереєструвала квартиру нардепа (!!!) на іншу особу. І що? Та нічого. Цвіте і пахне. Завтра це буде не квартира нардепа, а квартира члену Кабміну або квартира якогось громадянина. Кого це хвилює?

Хто провадить слідство у всіх справах? МВС – ключове відомство, яке 4 роки очолює той, хто не може і не буде давати результату. Функціональна імпотенція МВС з таким очільником невиліковна. Про це вже втомилися говорити активісти. Можна провести 10 акцій протесту “Аваков, йди”, але це не змінить реальність.

У Кабміні не функціонує не лише МВС. Те, що Мін’юст бездіє, доводить те, що в Коцюбинському законно обрану громадою голову НЕЗАКОННО прибирали з реєстру 5 разів. 5 (!!!!!!) Що зробила колегія Мін’юсту? Та нічого. На засіданні попросила зал проголосувати, хто за Матюшину а хто за самопроголошеного. А можна ми в такий спосіб прийдемо на колегію в Мін’юсті і заміним склад Кабміну… Боже яке дніще у виконавчій гілці держави… Те, що Матюшна виграла суд і довела, що секретаря рада ніколи не обирала – та це ж кому цікаво? Ідіть в суди і судіться роками.

Законотворці теж красені. Парламент має змінити законодавство, щоб громади не ставали заручниками політичних ігор і щоб у разі зміни влади в населеному пункті суди розглядали ці справи не роками, а як на виборах – за прискореною процедурою, щоб люди не потерпали від переворотів. Але що в голові більшості парламентарів? Які будуть результати президентських виборів і чи є життя після смерті – що робити, якщо не переоберуть… Так от ті, кого не переоберуть до парламенту – в 2020 році попадуть в пекло. Вони підуть майже гарантовано в місцеве самоврядування і будуть сьорбати ту реальність, яку сконструювали. Давитимуться плодами свого неробства і дивуватимуться: як так ми провели децентарлізацію, прозвітували про це на бордах а тут таке пекло…

А поки моє громада пожинає результати бездіяльності МВС і Мін’юсту. У результаті самопроголошений селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш з підробною печаткою і з неприйнятим бюджетом (!!!) завдяки тому, що в казні Ірпеня є спільники виводить з бюджету мільйони гривень на приватні структури за незроблені роботи.

Готується виведення майже 10 млн на ТОВ “Мастер-Енерго”, через яке дві зими мерзло населення. Про це мені сказала член бюджетної комісії Коцюбинської ради. Які гроші… а при цьому волонтери садять самі клумби і мріють про капремонт доріг…

Заколотники в Коцюбиинській раді нічого не бояться, бо під час першого перевороту у 2016 році так само діяла самопроголошена голова Коцюбинського Юлія Главацька, яку тепер судять. І тягнуть в першій інстанції до того часу, щоб сплив строк притягнення до відповідальності.

Що роблять зі зрадниками у військовий час? От це треба зробити з Кабміном, який руйнує в моїй державі державність. А тим, хто не потрапить в парламент 2019 року і вирішить йти в місцеве самоврядування – ласкаво просимо до пекла. Ви його допускаєте? Вам в ньому і горіти.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка і мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539