Urban Space 500: У Києві відкрився громадський простір для безкоштовних лекцій

0

Це ресторан, у якому можна буде влаштовувати майстер-класи або покази фільмів на тему міського розвитку та не треба платити за це.

“Якщо ви давно мріяли про впровадження ідеї, яка покращила б життя Києва та не знаходили однодумців, чи боялися висловити її вголос – знайте, що в Urban Space 500 вас завжди вислухають та знайдуть спосіб втілити її в реальність”, – переконують організатори.

Вони – кількасот містян, які впродовж двох років зголосилися вкласти гроші у новий соціальний проект.

“Серед нас – дуже різні люди: фахові юристи, “айтішники”, бізнесмени, співробітники громадських організацій, – розповідає виданню “Хмарачос” співзасновниця проекту Олена Каравай. – Якщо людина хотіла стати учасником спільноти, за неї мали проголосувати інші співзасновники. І якщо впродовж доби її кандидатура отримувала не менше п’яти лайків і не більше п’яти дизлайків, вона ставала частиною команди. Але співзасновники, які виступали проти певних кандидатур, мали ґрунтовно аргументувати своє неприйняття. Іноді розгорталися справжні баталії. Так ми відсіяли декілька десятків людей – серед них були і представники девелоперських компаній, і політичні діячі, чиї цінності кардинально відрізнялися від наших. Звісно, серед наших інвесторів є політики – але вони не мають права використовувати свою участь в проекті для політичної кар’єри”.

Громадський простір Urban Space 500 розташовано чотириповерховому будинку на вулиці Бориса Грінченка, поряд з Будинком архітектора. Він має кілька залів. Зокрема, “Печерськ”, “Борщагівка”, “Троєщина”, “Русанівка” та вхідну зону “Хрещатик”.

Прибутки, які отримуватиме ресторан у більшості йтимуть на фінансування освітніх, культурних та екологічних проектів, які “необхідні Києву та робитимуть його кращим”. Заробляти інвестори планують завдяки бару та ресторану. Вони запропонують страви європейської кухні. Крім того, тут працюватиме книжкова крамниця і магазин, де продаватимуться речі українських виробників.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539