Як депутати Київради дітей миколаять (ОНОВЛЕНО)

0

Київрада неодноразово застерігала своїх депутатів, щоб вони утрималися від піару на дітях і навчальних закладах. Громадський рух ЧЕСНО традиційно моніторить, як депутати поводяться в соцмережах на свята. Деякі обранці стали дещо скромніші в піарі на привітаннях у соцмережах, водночас методи – майже не змінилися, пише Громадський рух ЧЕСНО

Миколаї “Батьківщини”

Депутатка від “Батьківщини” Ольга Веремеєнко для дитсадкової малечі до солодких подарунків, брендованих логотипами її політичної сили та прізвищем, додала листівку з дорослим текстом.

У листівці депутатка побажала малечі “успіхів у всіх ваших починаннях і великих перемог на кожен день!”.

Після того, як це фото зі сторінки Фейсбук депутатки перепостив рух ЧЕСНО, зі сторінки Веремеєнко воно… зникло.

Інший “батьківщинівець” зі Святошина Денис Москаль провів свято за участі Миколая… 15 грудня – під час церковного собору. Депутат жартома назвав це своїм “собором дитячих усмішок”.

Дітей розважали аніматори та брендовані прізвищем депутата повітряні кульки.

Колега Москаля по фракції і Святошину Ваган Товмасян роздав брендовані солодкі подарунки.

“Батьківщинівець” із Теремків Ігор Галайчук, якого нещодавно критикували у соцмережах за агітаційний пакет із крупами й олією для виборців, у своєму Фейсбук написав про подарунки для дітей скромніше.

Ганна Свириденко також не засвітила подарунків зі своїм прізвищем чи партійним логотипом “Батьківщини” на фото в соцмережах. При цьому вона написала, що напередодні дня Святого Миколая стала… Снігуронькою і до дитсадка прийшла з … Дідом Морозом.

“Єдність” поєднала корисне з приємним

Депутат від “Єдності” Костянтин Яловий, який улітку потерпав через критику журналістів за те, що катав на кораблику по Дніпру киян, постить фото, ніби він просто проходив повз і прийшов на свято до громади, організоване іншими людьми.

Зауважимо, що на святі був не лише Костянтин Яловий, але й його колеги по фракції Володимир Яловий та Олександр Бродський.

На своїй сторінці в ФБ Олександр Бродський виставив світлину з Миколаєм на фоні банера з прізвищем депутата.

Кличко продав свій час на благодійність

“Громадська організація “Жіноче крило” за участі мера організувало “третій благодійний аукціон”, на якому різні речі відомих людей пішли з молотка.  У результаті, як пишуть депутати БПП, для Святошинського дитячого будинку-інтернату було зібрано необхідну суму та буде придбано спеціальне реабілітаційно-лікувальне обладнання – функціональну кімнату.

ВИПРАВЛЕНО: “Жіноче крило БПП “Солідарність” на “Громадська організація “Жіноче крило”.

Лоти на аукціон надали відомі зірки шоу-бізнесу та політики. Зокрема, гурт “Друга Ріка” передав гітару, футболіст і тренер Андрій Шевченко – футболку, ведуча і шоувумен Василіса Фролова – окуляри, баскетбольна збірна України – спортивну форму, футбольна збірна – м’яч”, – пишуть у соцмережах учасники аукціону.

При цьому Віталій Кличко продав свій час у вигляді екскурсії містом  за 95 тисяч гривень.


Співорганізаторка аукціону депутатка від БПП Наталія Маслова також розіклала дітям під подушки солодкі подарунки.

Депутат від БПП Вячеслав Непоп написав на своїй сторінці в Фейсбук привітання, розповів, що провів конкурс дитячого малюнка і що про цей захід розповість детальніше.

Депутат від БПП з Печерська Ярослав Діденко обмежився постом зі своїм фото з Миколаєм.

Загалом, піар депутатів став обережніший після низки репутаційних ризиків і скандалів. Політики намагаються шукати різні форми для благодійності, щоб їм важче було закинути піар.

ДОДАНО: У БПП засоромилися своєї благодійності?

Після публікації новини ЧЕСНО на сайті “Громада Київщини” у коментарях звернулися до редакції з зауваженнями, що ГО “Жіноче крило” не має жодного відношення до політики.

Зауважимо, що головою новоствореної в жовтні 2018 року ГО “Жіноче крило” є депутатка Київради від БПП Наталія Маслова. Членкинею правління є також депутатка Київради від БПП Юлія Ярмоленко.

Тож читачі самі можуть зробити свої висновки щодо належності чи неналежності до політики майже однойменної громадської організації.

Зауважимо також, що сторінку організації в Фейсбук і проведення благодійного аукціону перепощувала сторінка Жіночого крила Партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” у м. Києві”.

Так само партійне жіноче крило поширювало інформацію про благодійний аукціон зі сторінки простого жіночого крила.

Нагадаємо, що політики можуть використовувати громадські організації для своїх цілей. Аналітик Громадського руху ЧЕСНО Олексій Півторак у колонці для “Радіо Свобода” нараховує 8 сценаріїв такої співпраці.

Громадський рух ЧЕСНО закликає повідомляти в редакцію про факти піару депутатів під час свят на дітях.

Нагадаємо, депутати Київради прийняли рішення про недопущення політичної діяльності та політичної агітації в загальноосвітніх навчальних закладах Києва.

Нагадаємо також, що політики люблять використовувати дітей для піару: “Легше, ніж цукерку відібрати. Як політики використовують дітей для піару”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539